Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 17., péntek

7.392 - Szórja a pénzt a kormány az állami (terror)intézményeknek

Szórja a pénzt a kormány az állami (terror)intézményeknek
A hivatkozás pedig az, hogy a hiány 150%-on áll. Ki állította elő a hiányt vajon? Ha nem adna, jól tenné?
2010/12/17 - 13:02 Szent Korona Rádió

Az APEH 4,2 milliárdot kapott, a Terrorelhárítási Központ 1,4 milliárdot, a rendőrség 8 milliárdot. Kérdés, hogy vajon azért adják, hogy ezek az intézmények a dolgukat végezzék, hogy azért, hogy a népet tartsák terrorban?

A kormány 19,2 milliárd forintot csoportosít át a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium számára a 2010. évi költségvetés általános tartalékából - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányhatározatból.

Az NGM fejezetén belül az APEH 4,2 milliárdot kap, amiből 3,4 milliárdot beruházásokra, 800 milliót pedig dologi kiadásokra fordíthat. A BM a Terrorelhárítási Központot, a büntetés-végrehajtást, a rendőrséget és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságot finanszírozhatja. A Terrorelhárítási Központ 1,4 milliárd forintot használhat fel személyi, dologi és beruházási kiadásokra. A büntetés-végrehajtás 4,38, a rendőrség 8,04 milliárd forintot kap. Az OKF 1,18 milliárd forintnyi pluszhoz jut az idei tartalékhoz.

A "nagy pénzszórásra" tudatosan készült a kabinet - állítják a korábban megbukott baloldali gazdasági elemzők. Egy hete elfogadtatott egy törvénymódosítást a parlamenttel - írják - hogy a 61 milliárdos telekomadót az általános tartalékba helyezheti és onnan szabadon költhet. (Ráadásul a Napi Gazdaság legfrissebb híre, hogy lehet, hogy a telekomadót nem tudják a határidőig, hétfőig bevallani a cégek, mert nem készül el az állam a nyomtatvánnyal.) A 2010. évi költségvetési törvény 92,505 milliárd forint általános tartalékot irányzott elő, ezt emelték meg tehát a napokban 150 milliárd fölé.

A kormány nemrég aztán "rádöbbent", hogy ebből baj is lehet, és gyorsan nagy takarékosságot rendelt el a központi költségvetési intézményeknél, megtiltotta nekik, hogy a novemberi kiadásoknál többet költsenek.

Az államháztartás tizenegy havi hiánya 1304,8 milliárd forint volt, 440 milliárddal több az éves előirányzatnál, vagyis az éves terv 150 százaléka volt az első tizenegy havi hiány. Az éves terv teljesüléséhez tehát 440 milliárdos decemberi többletre lenne szükség.

Eszünkbe nem jut az Orbán-kabinet intézkedéseit nemtelenül kritizálni, ha nem szolgálnak rá. Viszont ideje lenne a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai bűnszövetkezetet elvtelenül kiszolgáló, kinevezett "gazdasági szakértőknek" önkritikát gyakorolniuk, mint volt kommunistákhoz illik, mert mindaz, ami ma történik, jelentős részben az ő bűnük is. Hisz a gazdaságban nem hibákról, hanem bűnökről, nemzetellenes bűnökről illik értekezni.

Mert, hogy a katasztrófavédelemnek plusz pénzek kellenek, ez nem lehet vitás. Ezt tudniuk kellene a bauxit-ipar privatizációs bajnokainak is. Nekik illene tudniuk, mit nem tettek meg az elmúlt években. legalább nekik. És szakértőiknek. Mint ahogy azt is tudniuk kellene, hogy az elmúlt 8 évben hány kilométer gát épült.

S mint ahogy azt is be kellene ismerniük, hogy az elmúlt 12 év elvtelen szocialista-szabaddemokrata országirányítása mára már elviselhetetlen mértékű cigánybűnözést zúdított Magyarországra. A börtönökben fogvatartottak kb. 80%-a cigány etnikum. Ha nyilvántarthatnák az elítéltek származását, akkor lehet, hogy ez a becsült szám még nagyobb lenne; még sem gondol senki arra, hogy az OCÖ költségvetéséből finanszírozzák a börtönöket.
Azonban most tágra meredt, ártatlan bociszemekkel úgy tesznek, mintha mindezekhez a gondokhoz közük sem lenne.

Tényleg, egyszerűbb Gyurcsány módra "büdösszájúzni", mint beismerni a bűneinket - hisz ez is kommunista hagyomány. Mint az is, hogy egy valóban büdös-szájú kommunista soha nem kér bocsánatot - jól tudják - nekik nem is jár. Bűnbánat és jóvátétel nélkül semmiesetre sem. Ettől pedig nagyon messze vannak. Vagyunk.

(napigazdasag, index nyomán Szent Korona Rádió)

    * 90 milliárdot zárolt a kormány
    * Elképesztő összegekkel tartozik az állam
    * Forradalmi intézkedés: Draskovics és El Qro csicskája lett az Államkincstár elnöke
    * SZDSZ: legyenek az egyetemek gazdasági társaságok!