Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 19., vasárnap

7.442 - Staudt Gábor: Forradalom 2010: az Orbán-kormány örökre eltüntetné az ügynöklistákat!

From: Dr. Somogyfoki György <gyorgyos@gmail.com>
Date: 2010. december 19.
Subject:
To: jozsef@kutasi.eu


Forradalom 2010: az Orbán-kormány örökre eltüntetné az ügynöklistákat!

A kormányzati kommunikációval ellentétben az Orbán-kormány 285/2010. (XII. 16.) rendelete nem megnyitja, hanem
véglegesen elveszi a diktatúra ügynökeinek neveit tartalmazó mágnesszalagok kutathatóságának lehetőségét.
 
Az Orbán Viktor által vezetett forradalmi kormány minősített adattá nyilvánítja, azaz titkosítja az állampárti titkosszolgálatok tagjaira vonatkozó információkat. A szalagokat pedig annak az Alkotmányvédelmi Hivatalnak adja át, amelynek vezetője a Bajnai-kormány által kinevezett, de a mai napig az Orbán-kabinet bizalmát is élvező Balajti László. Ő egyébként egy személyben felelős a Jobbik négy országgyűlési képviselőjének nemzetbiztonsági kockázattá minősítéséért is.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom megalakulása óta számtalanszor megfogalmazta, hogy a valódi rendszerváltás megkezdéséhez elengedhetetlen az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, és az elmúlt rendszer kiszolgálóinak száműzése a közéletből. Ennek érdekében a Jobbik lusztrációs törvényt terjesztett a parlament elé, amely a pártállam vezetőit és ügynökeit eltakarította volna a közéletből. A Fidesz-KDNP többség azonban szemrebbenés nélkül leszavazta a Jobbik kezdeményezésének tárgysorozatba vételét, így a javaslat parlamenti vitájára nem kerülhetett sor. A kormánykoalíció ugyancsak megakadályozta a pártállami vezetők kiemelt, sok esetben akár több százezer forintos nyugdíjának megvonására vonatkozó jobbikos törvényjavaslat elfogadását. Ilyen előzmények után nyilvánítja minősített adattá az állampárti ügynökök adatait tartalmazó mágnesszalagokat a kormány.

ombol a narancsos fülkeforradalom, amelytől előrelepést ugyan nem várt a Jobbik, de az mégis meglepő, hogy Orbán Viktornak több félnivalója van az ügynöklisták tartalmától, mint annak idején Gyurcsány Ferencnek volt.
 
Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője  /  http://kuruc.info/r/2/71301/