Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 19., vasárnap

7.444 - Szövetség Fejér: Nyílt levél az "újalkotmányozóknak"!

Feladó: Szövetség Fejér

Dátum: 2010. december 19. 19:18
Tárgy: Nyílt levél az "újalkotmányozóknak"!
Címzett: Kutasi József


Tisztelt Alkotmány előkészítő eseti bizottság!
Tisztelt Szerkesztőségek!
Tisztelt Honfitársaink!

Az alábbi levél annyira hosszú, amennyire fontos és súlyos kérdés az, amit tartalmaz. Az "alkotmányos" kérdések tisztázása és fontossága érdekében kérjük, hogy lehetőségeikhez mérten a lehető legnagyobb figyelmet és nyilvánosságot biztosítani szíveskedjenek a Fejér Szövetség alábbi (és csatolt) nyílt levelének!

Előre is köszönettel és tisztelettel:
Fejér Szövetség Sajtószolgálata

Nyílt levél az „újalkotmányozóknak”!


Tisztelt Hölgyek és Urak, akik most az ezeréves helyett „új” alkotmányt fogalmaznak!


Önöktől kérdezzük, hogy nem gondolják-e, aki „új” alkotmányról beszél, az új országról is beszél, hiszen akik új alkotmányt írtak, azok általában új országot is alapítottak?


Tisztelt Hölgyek és Urak, akik még mindig alkotmánynak nevezik és hirdetik azt, amit 1989 óta érvényben tartottak, s ami alapján, mint képviselők ma is dönthetnek és szavazhatnak!


Önöktől kérdezzük, hogyan gondolják a magyarság túlélését egy a létfeltételeinek védelmére fittyet hányó „régi-új”, avagy „sztálini alkotmány” toldozgatott-foltozgatott átiratának fenntartásával? Avagy erre Önök még annál is nagyobb fittyet hánynak?


Tudják-e azt, hogy a magyar lakosság soraiban egyre többek előtt világos újra, hogy Magyarországnak van érvényes Alkotmánya, csakhogy nem az, amit az újságok és műsorszórók híreiben alkotmánynak neveznek és szajkóznak. Mert az (az 1989-es) pontosan annyira alaptalan és jogtalan, mint az, amit arra alapozva tákolhatnak újra és újra. Ne higgyék, hogy egy kevésbé rossz, mint amaz, (az 1949-es) „sztálini”-ból született „ideiglenes”, nem ugyanúgy alkotmánytalan! Mi volna, ha mindannyian elismernék, hogy Magyarországnak van Alkotmánya, s nem „újat”, meg „újabbat” tákolnának, hanem azzal foglalkoznának, ami az országgyűlésnek – jelen helyzetben – a legfőbb, sőt, történelmi feladata? Anarchia? Az (’49 óta és) ma van. Nem. Csupán csak rend lenne újra.