Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 23., csütörtök

7.543 - varanus.blog > A jövő elkezdődött


*** www.nemzetihirhalo.hu *************

A jövő elkezdődött

Emlékszünk még erre a szlogenre 2002-ből? Akkor maga Orbán Viktor sem hitte, hogy nyolc évet kell várnia a beteljesülésére. De most itt van - aktualizálva mondhatjuk: itt az idő! - és kormányunk példát mutat az eljövendő szép új világból annak tényleges eljövetele előtt.

Kedvenc narobotjaink ma szavaznak az új médiatörvényről. Vagyis a poszt születésének pillanatában még nincs ilyen, a Nemzet Tolla által aláírva, hatályba lépve pláne nincs. A jövő mégis itt mocorog köztünk a mában, úgy feszíti szét a türelmetlenség, ahogy felcsúti köményes kolbásztól kormánypárti ánuszt a bélgáz.

Tölgyessy Péter közéleti elemző műsora megszűnik a Kossuth rádióban. - így a hír. A mindenkitől kínosan egyenlő távolságot tartó Tölgyessy is a pernahajder kategória rabja lett, mivel nem állt be a sorba bánatos bulldog képpel bólogatni a kormánypárti propagandának. Nem hajlandó műsort vezetni a kormánypárti Lánczi András felügyelete alatt, talán mert nehezen viseli a szájkosarat.


Ezzel a lépéssel a Nemzeti Ügyek Kormánya ismét kipipált egy tételt az "ezt még a szocik sem merték" listáról. Ugyan hasonló próbálkozás volt a Gyurcsány kabinet részéről, de akkor még a rádió elnöke kényelmesen, retorzió nélkül ignorálhatta a kérést. Újmagyarországon a közrádió elnökének erre se lehetősége, se szándéka nincs. Pedig a Pofátok lapos! törvény még nem is hatályos.

Szokjunk hozzá, hogy ez a szellem fog uralkodni a következő 3 évben. Ha a legmérsékeltebb kritikus hangot is felügyelet alá akarják helyezni, akkor tényleg bármi furcsaság megeshet. Még az is, hogy megjelennek a Nemzeti Média Hülyeség Huhogói - újmagyarul a betűgárdok - a Magyar Hírlapnál, és Huth Gergely fölött állva ellenőrzik a gépre vitt tartalmat. Höhh, nehogy még egyszer előforduljon, hogy a Szentséges Cenzúrát Igazságossá Tévő Törvényt kritikával illesse egy jobboldali újságíró. A heti többször publikáló független elemzők, - mint Török Gábor - elektronikus levélben lesznek szívesek a Hivatalhoz folyamodni minden megjelenést előtt, és kiegészíteni a tartalmat a kormány napi aktuális álláspontjával. Értelemszerűen megcsillagozva, hogy kormányunk az álláspontjának napi szintű változtatásának jogát fenntartja.

Láthatjuk, hogy lényegesen átalakul a közrádió. Legelőször megváltozik a logón hordozott vizuális üzenet: Ehhez igazodik a műsorstruktúra is.


Reggel bemelegítésnek "180 perc", amiben a kormány napi álláspontját a nyugdíjtőzsdéről, az infláció emelésének hasznosságáról összefoglalja Szijjártó Péter. Közben félóránként a Nemzeti Hírgyár termését felolvassa, miközben törvénytervezeteket fénymásol: Rogán Antal.

Délelőtt "Tebenned bíztunk eleitől fogva" egyházi óra, misét celebrál Semjén Zsolt, üdvözítő zsoltárokat énekel Harrach Péter.


Déli harangszó a székesfehérvári győző Cser Palkovics András tiszteletére.


Ki nyer ma? - játék és spekula tíz percben. Állandó játékosok Csányi Sándor és Fellegi Tamás.


Délután "A hely", Szijjártó Péter riportműsora a Fidesz székházából.


Késő délután "Anyanyelve magyar" címmel Schmitt Pál érzelemrokonító forrasztékai hallhatóak.


Este "Az ÉN ügyem" állandó rovatban Orbán Viktor beszél a népéhez.


Késő este "A nap történetei"címmel beszámolók és adomák a szorgosan dolgozó kormánypárti képviselők felelősségteljes életéből.


Késő este "A reménység hangja" címmel csendet sugároznak.


Éjfélkor Himnusz.


Mielőtt megkapom, hogy mindez az elszabadult fantáziám szüleménye (az, még) mert ilyet a nemzetközi sajtóbizottsággal csak biztonsági őrök felügyelete alatt tárgyaló magyar kormány nem tesz, azért felhívom a figyelmet két nem jelentős, de érdekes helyi jellegű dologra:


Az első itt esett meg nálunk Zuglóban: Várnai László LMP-s önkormányzati képviselő a blogján nehezményezte, hogy írását cenzúrázták a Zuglói Lapok című kerületi kiadványból. Várnai írása itt olvasható.


A második eset újpesti, ahol Jolsvai András írót tették lapátra a helyi laptól azért, mert a 168 órának is ír, állítása szerint. Ezt az esetet árnyalja, hogy az üggyel foglalkozó Heti Válasz cikk kommentjeiben a kerület polgármestere, Wintermantel Zsolt igyekszik tiszta vizet önteni a pohárba. Hogy ez mennyire sikerült az indoklással, miszerint szeretettel várják Jolsvai írásait továbbra is, amennyiben ingyen adja, azt mindenki döntse el maga.


Az tény, hogy a jövő elkezdődött. A helyi lapok készítői új médiatörvény nélkül is érzik már az előszelét. Attól nem félek, hogy Tölgyessy Péter nem talál magának olyan megszólalási lehetőséget, ahol ő diktálhatja a feltételeket. De attól igen, hogy a Fidesz lassan de biztosan felszámolja az őket támogató jobboldali értelmiségiek táborát ezekkel a dilettáns húzásokkal, kidobva ezzel a konzervatív liberalizmust a kukába.


Adhatna nekik valaki egy tanácsot Madáchtól:

"Hagyd zajongni, majd az élet
Korlátozza önmagát."


varanus.blog