Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. december 23., csütörtök

7.545 - Országszerte több Tesco áruház előtt tüntettek a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének tagjai.

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Vállalkozók figyelmeztető akciója a Tesco ellen
Krónika - Gárdonyi Eszter - 2010.12.22. 19:10

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Országszerte több Tesco áruház előtt tüntettek a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének tagjai. A tiltakozók szerint a cég több vállalkozónak sem fizetett az elvégzett építési munkáért. A Tesco azonban azt állítja: nem tartozik azoknak, akik érdekében az akciót szervezték, de kész tárgyalni.

"Figyelmeztető akciót hajtunk végre egy Magyarországon ismert és elterjedt multival szemben - mondta Babos László, a Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének régióvezetője. - Több vállalkozótársunknak az áruházaik építkezése során nem fizették ki a megérdemelt jutalmukat."

Babos László elmondta, hogy "próbavásárlást hajtanak végre". A gyülekező után a huszonegynéhány főből álló csoport meg is kezdte a vásárlást a hipermarketben. A kocsikba válogatás nélkül kerültek az árucikkek, miközben az áruházban javában tartott az utolsó nagy karácsonyi roham, és bár szinte minden pénztár üzemelt, a sorok egyre nagyobbak lettek a kasszáknál.

"Itt hagynánk ezt a két kosarat, megígérem önnek úri becsületszavamra, hogy 90 nap múlva kifizetjük ezt az árut, amit most bepakoltunk..."

Az akciónak Győrben az áruház biztonsági emberei, majd a rendőrség vetett véget, akik rövid helyzetértékelés és a résztvevők adatainak begyűjtése mellett annyit közöltek, hogy az áruház magánterület, de a csoport egyetlen tagja sem szegett törvényt, ezért amennyiben az áruház vezetése nem tesz feljelentést, az ügynek nem lesz következménye.