Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 5., szerda

7.840 - Dr.Morvai Krisztina: "Felháborító a multik panasza" - Szemközt (2011-01-05):

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. január 5.
Subject: "Felháborító a multik panasza"
To: jozsef@kutasi.eu

A multik megadóztatásáról és a médiatörvényről kérdezték Morvai Krisztinát az MTV-ben

Dr.Morvai Krisztina: "Felháborító a multik panasza" - Szemközt (2011-01-05):

http://www.youtube.com/watch?v=2vXD_uOREHs&feature=player_embedded

http://kuruc.info/r/34/72070

Tizenhárom multi követel szankciókat Magyarország ellen
Szankciókat követel a magyar kormány ellen tizenhárom jelentős európai nagyvállalat elsőszámú vezetője a különadók, és a külföldi vállalatokra vonatkozó egyéb intézkedések miatt - írta a hétvégén a Die Welt című német lap online kiadása egy december 15-én íródott közös levélre hivatkozva.
 
Az érintett vállalatok közlése szerint az Európai Bizottság eddig nem reagált kezdeményezésükre. A lap birtokába került ötoldalas dokumentum szerint a prominens vállalatvezetők egyebek mellett arra szólítják fel az Európai Bizottságot, hogy "győzze meg a magyar kormányt a befektetőket érintő törvényes keretek stabilitásának jelentőségéről és bírja rá Budapestet a jogtalan terhek visszavonására".

Az érintett vállalatok egyszersmind panasszal éltek az illetékes EU-igazgatóságoknál azzal a céllal, hogy az Európai Bizottság "indítson eljárást Magyarországgal szemben" az Európai Unió szabályainak a megsértése miatt.
A Welt online értesülése szerint a tiltakozás résztvevője Németország részéről az Allianz, az E.ON, az RWE, a Telekom, az EnBW, a Rewe elsőszámú vezetője. A hat német óriáscég tiltakozó akciójához csatlakoztak az osztrák Spar, az OMV és a Baumax, a cseh CEZ, a francia Axa, valamint a holland ING és Aegon vezetői is. 
/ Ezeket a neveket igen jól megjegyeztük! BOJKOTT!  (albafi@aza.fi) /
A vállalatvezetők szerint a magyar kormány intézkedései egyoldalúan diszkriminálják őket a magyar vállalatokkal szemben, ami ellentétes az Európai Unió jogszabályaival.