Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 6., csütörtök

7.855 - Büszke magyarországi gyökereire, ezért Joseph Yossi Fischer számára érzelmi kérdés a könnyített honosítás.

www.nemzetihirhalo.hu *************
Tömegesen igényelhetik az állampolgárságot a magyarul is beszélő zsidók

Izraelben jelentős az érdeklődés a magyar állampolgárság iránt, rosszat sejtünk.
2011/01/06 - 11:50


Büszke magyarországi gyökereire, ezért Joseph Yossi Fischer számára érzelmi kérdés a könnyített honosítás. - Az apám is, aki ügyvéd, régóta várta ezt a lehetőséget. Először az apám adja be a kérvényt, majd én. Jó lenne, ha a három gyermekem is követné a példámat.

Újabb löketet vehet Simon Peresz kijelentésének gyakorlatba ültetése. A magyar állampolgárságot igénylő izraeliek között szép számmal lehetnek olyanok is, akik a törvényalkotó szándékával visszaélve, nem honosítási, hanem a maradék országunkat lerabló, felvásárló szándékkal igényelnék az állampolgárságot, így korlátozás nélkül fektethetnek be nálunk, vásárolhatnak ingatlant és bonyolíthatnak piszkos üzelmeket, előkészítve ezzel a fajtársaik menekülő útvonalát és további beáramlását a háború fenyegette terrorállamból. Az előőrseik által megépített sok üresen álló lakópark már készen várja az első betelepedőket.


Fischer családja Újvidék környékéről származik: 1946-ban vándoroltak ki Palesztinába. Sajnálja, hogy nem beszél magyarul, de büszkén mesél nagyapjáról. A néhai Fischer Mátyás őrnagyi rangban, az I. világháborúban a Monarchia hadseregében harcolt, a fronton megsebesült. Azon kevés zsidó származású magyar tisztek közé tartozott, akiket ki is tüntettek. E család persze a fentebb írtak alól kivételt képezhet, a háborús hősöket és leszármazóikat hovatartozástól függetlenül szívesen látjuk újra itthon.


Josef Weiss, Magyarország jeruzsálemi tiszteletbeli konzulja is úgy látja: nagyon sok magyar gyökerű - főleg erdélyi, vajdasági vagy kárpátaljai felmenőkkel rendelkező - izraelit érdekel a könnyített honosítás. Úgy gondolják, hogy miután maguk vagy felmenőik egykor magyar állampolgárok voltak, s magyar állampolgárként élték át az általuk holokausztnak nevezett munkaszolgálatot, a könnyített honosítás megilleti őket. Számos családban a fiatalok buzdítják az idősebbeket - tette hozzá.


Az izraeli magyar(ul is beszélő) diaszpórát 200 ezer fősre teszik, közülük mintegy 15 ezren már korábban kettős állampolgárok lettek, mint ahogy sajnos az ingatlankufárok strómanja, Yoav Blum is és vidáman részt vehettek az olyan korrupciós lenyúlásokban, mint a hírhedt kaszinós ügyek, ingatlanpanamák. A tel-avivi magyar nagykövetségen az érdeklődés egyelőre nem lépi túl a várakozásokat. - Inkább információt kérnek, de idővel valószínűleg egyre több kérelmet fognak benyújtani - mondta Szentgyörgyi Zoltán nagykövet. Tapasztalatai szerint az első napokban érdeklődők többsége az idősebb korosztályból kerül ki, akik számára érzelmi kérdés, hogy újra magyar állampolgárok lehessenek.


(Népszabadság nyomán Szent Korona Rádió)


    * A Fidesz egy kis közpénzzel segítette ki Orbán Viktor nyomorgó barátját
    * A Legfelsőbb Bíróság szerint is érvénytelen Joav Blum sukorói lakcíme
    * Feljelentés a Hajógyári-szigeti kaszinóépítő zsidók ellen
    * Orbán is tárgyalt Sukoróról
    * Sajtópert nyert a Magyar Jelen a tiszaszigeti önkormányzat ellen
    * Sukoró csak a jéghegy csúcsa

   A nem kívánt (?) mellékhatás: rengeteg izraelit érdekel a magyar állampolgárság (Kuruc.info)
   Magyargyűlölő izraeli zsidó is lehet állampolgárságra jogosult magyar

   A Parlament szerdai zsidó megszállása képekben