Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 6., csütörtök

7.856 - Sajgó Mihály > Orbán Viktor miniszterelnöknek

















Nemzeti Hírháló

Orbán Viktor miniszterelnöknek

Miniszterelnök Úr!


Ahogy a külföldi visszhangokból kiderül, az Önök által megszavazott médiatörvény szószátyár, mellébeszélő és kirekesztő. Javaslom a tömör és egyértelmű szövegezést. Formába öntött javaslatom:

"1.§. A zsidóságot és Izrael államot a média valamennyi műfajában (írott és elektronikus) kizárólag pozitív minősítéssel szabad emlegetni.

2.§. Minden héten legalább egy órás műsorban, az írott sajtóban hetente legalább egy alkalommal egy teljes oldalon kell méltatni a zsidóság érdemeit.


3.§. A Holokauszt az emberiség történelmének legnagyobb tragédiája, a médiában megengedhetetlen bármilyen eseményt ezzel azonos "rangra" emelni.


4.§. Az 1.§.-3.§. ellen vétő médium működése meghatározott időre felfüggeszthető, a közlésért felelős személy törvényileg felelősségre vonható. A büntetés mértékének meghatározásában a MAZSIHISZ javaslattevő illetve egyetértési joggal rendelkezik."

Biztos vagyok abban, hogy a jelenlegi, feleslegesen terjedelmes médiatörvény eme tömör formája kivívja európai, amerikai és izraeli kritikusaink osztatlan egyetértését, sőt dicséretét. Az ötletért sem jutalmat sem tiszteletdíjat nem várok, azt Miniszterelnök Úr saját szellemi tulajdonaként kezelheti.

Tisztelettel

Sajgó Mihály