Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 7., péntek

7.883 - A friss élelmiszereken kívül szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a Tesco Globál Áruházak Zrt.


















Nemzeti Hírháló


** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kisöpörheti a magyar árukat a Tesco
A friss élelmiszereken kívül szinte minden mást Szlovákiából szállítana hazai boltjaiba az üzletlánc
2010. február 25. 00:00 Magyar Nemzet

A friss élelmiszereken kívül szinte minden más terméket külföldről vásárolna jövőre a Tesco Globál Áruházak Zrt. A multinacionális vállalat elképzelései szerint 2011-től honfitársaink helyett szlovák beszállítók látják majd el iparcikkekkel a lánc magyar egységeit is - tudta meg lapunk piaci forrásból. Emiatt idehaza több száz kis- és közepes vállalkozás kerülhet csődbe.

Hétszázmilliárdos veszteség. Nem a válság tizedelte meg a hazai kereskedelmet, hanem sokkal inkább a 2006 ősze óta zajló kormányzati megszorítások. Ez az oka ugyanis annak, hogy a lakosság fogyasztása a kényszerű spórolás miatt negyedik éve folyamatosan zuhan - állapította meg az OKSZ főtitkára a tegnap megjelent 2009. évi kereskedelmi statisztikák alapján. Vámos György lapunk érdeklődésére rámutatott: tavaly 710 milliárd forintnyi veszteséget könyvelhettek el a kereskedők, s a boltok forgalma már 2006 óta siralmas képet mutat. Nincs olyan termékkör, amelyben ne csökkent volna az eladott áru mennyisége, ráadásul már élelmiszerre is kevesebb pénzük jut a magyaroknak. Tavaly húszezer alkalmazott került utcára a boltokból, s mintegy 1300 üzlet szűnt meg.