Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 12., szerda

7.947 - Az LMP a dugódíjért és adóemelésért cserébe feladja elveit és feláldozza Budapestet

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Az LMP a dugódíjért és adóemelésért cserébe feladja elveit és feláldozza Budapestet

A Jobbik elismeri, hogy az MSZP-SZDSZ nevével fémjelzett húsz év tragikus pénzügyi helyzetet hagyott az új városvezetésre, és ez azonnali orvoslásra szorul, azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy a pénzügyi krízis elhárítását a fővárosi lakosoknak kelljen nyögniük.

Emiatt a Jobbik határozottan elutasítja a szociális, kulturális és sportcélú intézmények megszorítását, és ezt elvártuk volna minden, a Demszky-féle városvezetést korábban kritizáló közgyűlési erőtől. Ehelyett azonban az új SZDSZ-ként is emlegetett LMP a városlakókat megsarcoló dugódíj városvezetés által történt elfogadásáért cserébe teljes mellszélességgel támogatta a budapestieket eddig nem tapasztalt terhekkel sújtó költségvetési koncepciót. Az LMP a dugódíj bevezetésén túlmenően az újdonsült fideszes koalíciós partnerénél elérte az "ingatlanérték-növekedési adó" be vezetését is. Sajnos semmi nem garantálja, hogy ez valóban csak az ingatlan spekulánsokat fogja sújtani, és nem újabb terhet ró a kizsigerelt budapesti polgárok vállára. Az LMP a koncepció megszavazásával támogatta az utolsó fillérek elvonását is a hajléktalan-ellátástól ugyanúgy, mint az oktatást, sportot és kultúrát érintő milliárdos elvonásokat.

A Jobbik továbbra is az elszámoltatás azonnali megkezdését szorgalmazza. Dugódíj és adóemelés helyett felül kell vizsgálni a közműcégek privatizációs szerződéseit, valamint az ingyenesen vagy rendkívül kedvezményes díjért magánkezelésbe adott közterületek és egyéb jogok szerződéseit. Az abból befolyó évi több milliárd forint legyen a Demszky-féle húsz év rombolásának megoldása!

Staudt Gábor, a Jobbik budapesti elnöke