Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 14., péntek

7.974 - Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese: Orbán Viktor behódolt a nemzetközi nagytőkének

www.nemzetihirhalo.hu *************
Orbán Viktor behódolt a nemzetközi nagytőkének

A Jobbik megütközve értesült arról, hogy a magyar miniszterelnök nem a magyar emberekkel, hanem a nemzetközi nagytőke sajtóorgánumaival osztja meg elsőként a februártól életbe lépő takarékossági intézkedésekre vonatkozó elképzeléseit.

A tervezett megszorító csomaggal kapcsolatban a Jobbik emlékeztet mindenkit: a Fidesz 2010-es választási programjában sem a megszorítások, sem a kormánypártok egyeduralmát biztosító intézkedések sora nem szerepelt.

Megdöbbentő az is, hogy Orbán Viktor azt állítja, ő soha nem támogatta a 3 százalékos hiánycéltól való eltérést. Ezzel szemben az igazság az, hogy a kormány bemutatkozása alkalmával ennél jóval magasabb deficittel számolt. Sajnos ettől a "gazdasági szabadságharctól" a Fidesz-kormányzat az Unió és az IMF diktátumának engedelmeskedve végül elállt.

A különadók kivezetésére vonatkozó kijelentések elszomorítóak. A kormány nemzetközi nyomásra meghátrált, megrettent attól az egyébként csak félmegoldásnak számító intézkedésétől, amellyel valamelyest bevonta a közteherviselésbe a multikat.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese