Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 15., szombat

7.995 - Tüntetés a Magyar Katolikus Rádió fennmaradásáért, MOST VASÁRNAP, január 16-án 13 órakor

From: Ifj. Szilas Lászlo

Date: 2011. január 15.
Subject: Tüntetés a Magyar Katolikus Rádió fennmaradásáért!
To: jozsef@kutasi.eu


Tüntetés a Magyar Katolikus Rádió fennmaradásáért

Kedves Barátaink,

a Magyar Katolikus Rádió érdekében és védelmében szólítunk Benneteket. Mint tudható, most, 2011 január 15-től a középhullámon elhallgat a Magyar Katolikus Rádió. A Kat. Rádiót ma közel 1 000 000 ember hallgatja határon innen és túl.

Az elmúlt hét év alatt, hallgatói létszámot tekintve az ország második legnagyobb rádiója lett.

 A középhullámon a VIDÉKIEK, AZ IDŐSEK ÉS A HATÁRON TÚLIAK HALLGATJÁK.

Ha elhallgat, ez utóbbiak egyáltalán nem jutnak hozzá ehhez a hanghoz (nem tudják fogni).

Ha csak URH lenne, e hallgatóságnak egészen kis töredékéhez jutna el. A rádió évi sugárzási költsége 500 millió.  (Tized annyiból működik, mint a Magyar Rádió.) Most ezen az ötszáz millión múlik a középhullám megtartása. És a fenntartó felelős döntésén.

       A Magyar Katolikus Rádió közműsor szolgáltató, csaknem ugyanazzal a funkcióval, mint a közszolgálati. A Magyar Katolikus Rádió ügye nemcsak katolikus ügy. Minden történelmi felekezet és a jóakaratú hallgatók ügye.

MOST VASÁRNAP, január 16-án 13 órakor közösen elsétálunk a Rádiót fenntartó püspöki kar elnökének hivatala elé, hogy kérésünket ott átadjuk dr. Erdő Péter bíboros érsek úrnak. A hivatal előtt elhelyezzük a szolidaritás mécseseit.

Kérlek, ezen a 10 perces sétán gyere velünk. Találkozó 12 óra 50-kor a Várban, a Bécsi kapu téren (az evangélikus templom előtt). Innen az Úri utcába visszük kérésünket a Rádió középhullámú sugárzásának fenntartásáért, protestáns testvéreink egyetértésével.

Ha komolyan veszed  a keresztény szolidaritást, velünk tartasz! Hozz magaddal egy mécsest (gyufával) és a méltóságodat, hitedet!

 Továbbította: Frigyesy Ágnes