Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. január 15., szombat

8.000 - Vásárhelyi Gábor: Felhívom figyelmét, hogy Bartók Béla művei szerzői jogvédelem alatt állnak,/...

*** www.nemzetihirhalo.hu *************

VÁSÁRHELYI GÁBOR
Bartók Béla zeneszerző jogutódja
Hungarofest Nonprofit Kft.

Kálomista Gábor Ügyvezető igazgató úr részére
Budapest
Rákóczi út 20.

Nyílt levél

Tisztelt Kálomista Gábor Úr!

Emlékeztetve Önt az általam Önnek írt 2010. december 14-i levelemre, azt a kérdést kell, hogy feltegyem Önnek, hogy valóban igaz-e a Népszabadság Online kiadásában (http://nol.hu/kulfold/felremagyarazott_terkep_1848-bol) megjelent cikk azon állítása, miszerint a Brüsszelben kiállított kultúrtörténeti szőnyegen határozott tiltakozásom és tiltásom ellenére Bartók Béla zeneszerző egyik művének plakátja szerepel?

Amennyiben az újság ezen állítása igaz, úgy haladéktalanul, de legkésőbb 24 órán belül a plakátot és minden egyéb Bartók Béla nevét, vagy művét, vagy annak címét, vagy arra való utalást e plakátról tüntessenek el!

Felhívom figyelmét, hogy Bartók Béla művei szerzői jogvédelem alatt állnak, a műveivel való minden nemű megjelenés, reklámozás a jogtulajdonos engedélyéhez kötött. A Hungarofest, mint magyar cég, a magyarországi jogtulajdonos engedélyét szükséges beszerezze, de mint brüsszeli kiállító, szükséges a brüsszeli Bartók jogtulajdonos, azaz Bartók Péter engedélyének a beszerzése is.

Mint azt korábbi, a véleményemhez képest igen visszafogott levelemben már kifejtettem, nagyon visszatetsző, sőt megalázó az, hogy a magyar kultúra jelképein bárki is a cipőjét illesse. Sem a Magyar Szent Koronát, sem a magyar királyokat, sem egyéb, számunkra evidens jelképeket nem szoktuk lábtörlőnek használni. Sajnos egyes értékek miatt, jogtulajdonos híján, nem léphet fel senki, így az alkotóknak kellett volna saját, ezek szerint sérült erkölcsi érzékükre támaszkodni. Nem tették, szégyelljék magukat érte!

Amennyiben Bartók Bélára bármilyen utalás is megjelenik az ominózus "kultúrtörténeti szörny-nyegen", úgy megteszem a megfelelő jogi lépéseket az ügyben.

Üdvözlettel:
Budapest, 2011. január 13.
Vásárhelyi Gábor