Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 1., kedd

8.731 - Naponta átlagosan ezer végrehajtást kezdeményeztek a közműcégek és a telefontársaságok az év eddig eltelt időszakában. > 2011-03-01 08:15 hírTV

Ezer új végrehajtás naponta
2011-03-01 08:15 hírTV

Naponta átlagosan ezer végrehajtást kezdeményeztek a közm
űcégek és a telefontársaságok az év eddig eltelt időszakában. A számlákkal elmaradó polgárok húsz százalékának igen nehéz a helyzete: az érintettek nem csak a rezsidíjjal tartoznak, a banknak sem fizetnek megfelelően - írja a Magyar Nemzet.

Kifizetetlen számlák miatt nap mint nap kisebb tömegek ellen kezdeményeznek végrehajtást a közm
ű- és a telefoncégek. Az elmúlt évek statisztikáihoz hasonlóan az idei esztendő hivatalos számsorai sem festenek kedvező képet. Január 1-je és február 21-e között körülbelül ötvenezer végrehajtást indítottak a közműszolgáltatók és a távközlési társaságok, vagyis a vállalatok naponta nagyjából ezer polgár számlatartozásának behajtását terelték jogi útra.

A részletekr
ől a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke adott a Magyar Nemzetnek felvilágosítást. Tóth Ádámtól a lap megtudta, hogy a hitelezők az év első 52 napján 81 ezer fizetési meghagyás - vagyis a tartozások behajtásához szükséges dokumentum - kiállítását kérték.

A beadványok nagyjából hatvanöt százaléka a víz-, a gáz- és az áramszolgáltatóktól, valamint a telefonos cégekt
ől érkezett. A rezsitartozásokról készült adatsorokat ismertetve az elnök elmondta, hogy a közjegyzők adtak már ki fizetési meghagyást pár ezer forintos és százezres elmaradás miatt is - további részletek a Magyar Nemzet keddi számában. (da)