Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 4., péntek

8.800 - Pörzse: felháborító, hogy volt titkosügynökök dolgozhatnak a magyar média élén

From: Dr. Somogyfoki György

Date: 2011. március 4.
Subject: "... amíg nem történik meg a valódi számonkérés, és a terheknek a magyar társadalom helyett a hazánkat kifosztó globális pénzügyi nagyhatalmakra való hárítása, addig csak a pusztulás felé tart Magyarország" Bogár László
To: jozsef@kutasi.eu


Pörzse: felháborító, hogy volt titkosügynökök dolgozhatnak a magyar média élén

Az Országgyűlés sajtóbizottsága jobbikos tagjának Böröcz István és Heltai Péter szúrja a szemét - joggal, tegyük hozzá.
 
Felháborítónak nevezte Pörzse Sándor jobbikos képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy "volt Securitate- és III/III-as ügynökök" dolgozhatnak Magyarországon a média irányításában.
Az Országgyűlés sajtóbizottságának tagja azt mondta, hogy Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) februárban kinevezett vezérigazgatója "III/III-as ügynökként tevékenykedett Nádasdi néven". (Böröcz István a Népszavával szóvivője útján közölte: soha semmilyen beszervezési lapot nem írt alá, és ügynöki tevékenységet soha nem folytatott.)
Az ellenzéki politikus Heltai Péter újságíróról is beszélt, aki szerinte "a jelenlegi médiatörvény egyik szülőatyja", korábban viszont Securitate-ügynök volt.

A Jobbik "döbbenten tapasztalja", hogy mellettük "a liberális megmondóemberek is a helyükön maradhatnak a választások után majdnem egy évvel is" - mondta Pörzse Sándor. A képviselő e csoport tagjaként Kert Attilát, a Magyar Televízió kommunikációs igazgatóját és Such Györgyöt, a Magyar Rádió volt elnökét, az egyszemélyes állami tulajdonban lévő filmstúdiók új vezetőjét nevezte meg.
Böröcz István február 9-én közleményben cáfolta, hogy ügynök lett volna. Heltai Péter tavaly decemberben elismerte, hogy kapcsolatban állt a román titkosszolgálattal, de azt mondta: soha nem teljesítette a rá kirótt feladatokat. Ez teljesen hihető, a vérengzéseiről, kegyetlenkedéseiről és mindet és mindenkit befolyásolni bíró Szekuritáténak pont Heltai Péter tudott ellenállni. Esti mese kezdő kelet-európaiaknak.
A kormány pedig nyugodtan feladhatna egy hirdetést az egykori NDK területén megjelenő német lapokban: ex-Stasi ügynököt keresünk médiában végzendő munkára. Kiemelt fizetés, nyugodt körülmények. A leveleket "vissza a gyönyörű körömletépős korszakba" jeligére várjuk a Magyar Köztársaság kormányhivatalába, esetleg keressék Martonyi János megbízható elvtársat.
 
(Hírszerző, MTI nyomán)  /  http://kuruc.info/r/26/75370/