Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 5., szombat

8.803 - M.Szabó Imre, publicista-dokumentumfilmes: Heller Ágnes kövesse meg a brüsszeli kirohanásával megsértetteket!

From: John Magyar
Date: 2011. március 05.
Subject:  Az Október 23. Bizottság Alapítvány nyilatkozata!
To: Kutasi József


M.Szabó Imre, publicista-dokumentumfilmes

Az október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért elnöke:  

Heller Ágnes kövesse meg  a brüsszeli kirohanásával megsértetteket!

 

Mélységes megdöbbenéssel értesült az Október 23. Bizottság Alapítvány  Heller Ágnes filozófusasszony Brüsszelben, az Európa Parlamentben szinte önmagából kivetkőzve tett minapi kijelentéséről, miszerint 2006 októberében a rendőrség nem vert senkit, nem kínoztak meg senkit, mindez csupán fikció, a Fidesz se tiltakozott, tehát ez is bizonyítja, hogy  az ilyen, efféle állítások hazugságok.

Tekintettel arra is, hogy az Október 23. Bizottság Alapítvány éppen a brutális rendőri támadások, a emberi méltóságot megalázó  magyarverések kivizsgálására, feltárására, dokumentálására jött létre, kötelességünk most, ezekben az órákban, napokban újfent  megszólalnunk, tiltakozásunknak hangot adva.

A 2006-os Fidesz 1956 októberi forradalmi hőseire emlékező tömegre lovasrendőrökkel, állig felfegyverzett, azonosítószám nélküli rohamosztagaikkal rontottak rá a posztkommunista-liberális Gyurcsány – kormány erőszakszervezetei.

Tették mindezt a szemünk, a világ szeme előtt!

A gyanútlan, megemlékezni szándékozó tömegekben  sok súlyos sérülést okoztak az elképesztően kegyetlen rendőrök. A szemünk előtt verték, rugdosták, a tüntetőket. Egy megbilincselt, tehát védekezésképtelen fiatalembernek a rendőri osztag parancsnoka szándékosan törte el az ujját! Elítélte a bíróság a vadászpuskás osztag vezetőjét, aki eltörte egy tüntető ujját 2006. október 23-án. Vágó László 1 év 8 hónap börtönbüntetést kapott, 3 évre felfüggesztve. A bűnelkövető rendőrörnagyot utána alezredessé léptették elő, „érdemeiért.” Csak a Szent. János Kórház orvos-igazgatója, Havas Szófia  - a pufajkás Horn Gyula rokona - nem volt hajlandó tájékoztatni a bizottság tagjait. Ennek ellenére kiderítettük, hogy  október
23-án 16 sérültet, 15 magyar illetve egy kanadai állampolgárt szállítottak be különböző, súlyos, a rendőri atrocitások okozta  sérülésekkel. Az október 23. Bizottság Alapítvány emberi jogvédői csak a civil áldozatokkal foglalkoztak, ennek ellenére sajnálatosnak tartjuk, hogy 16 rendőr könnyen, egy pedig súlyosan sérült.
A számadatok megtévesztőek.

Az Országos Mentőszolgálat 128, az ÁNTSZ 150 civil sebesültről ad tájékoztatást. Az áldozatok beszámolói arra engednek következtetni, hogy az ÁNTSZ statisztikában jelentkezettnél jóval több könnyű sérülés volt. Az utcai támadások következtében  134  esetben  következett be súlyos sérülés: 14 szemkilövés, 39 fejlövés, 39 nyak-nyaki véna lövés, 16 esetben gerincsérülést okozó lövés. Ennél egyébként jóval több ártatlan magyar ember sérült meg, ám közülük sokan nem mertek elmenni orvoshoz, attól félve, feladják őket. A rohamrendőrök kíméletlenül bántak az előállítottakkal. Hajszát indítottak a menekülő ünneplők ellen. A Magyar Rádió területét rendőri objektummá alakították- felhatalmazás nélkül.  Falhoz állítva fiatal hölgyeket  vetkőztettek le, férfiakat aláztak meg. A rendőrségeken s a börtönökben ugyancsak kíméletlenül bántalmazták, sok esetben meg is kínozták az ártatlan előállítottakat. A Nemzeti Jogvédő Alapítványnál nemrég jelentkezett egy vak fiatalember, akit közvetlen közelről hátba lőttek a rohamrendőrök. Fényképfelvétel is igazolja, mi történt a fiúval.

A Bizottság képviselői kamerával vettek részt a bírósági tárgyalásokon, ahol az esetek többségében a megalázott, sebeikből éppen felépült, a forradalom 50. évfordulójára emlékezni kívánókat ítéltek el a       hazudozó rendőrök tanúvallomásai alapján. Előfordult, hogy statáriális, gyorsított eljárások során ítélkezett a bíróság. Csaknem 150 esetben 20- 30 másodperc alatt helyzetek a bírák letartóztatásba előállított, csúnyán megvert, gyanútlan embereket, ám néhány nap vagy hét után II. fokú eljárásban 141-et szabadlábra is helyeztek. Ez is azt mutatja, hogy a bizonyos bíróságok politikai nyomás alatt hozták meg első fokú döntéseiket.

A felsorolt tényekkel tehát cáfolni tudjuk Heller Ágnes filozófusasszony súlyosan valótlan, hazug állításait.

Ezennel felszólítjuk, vonja vissza a rendőri terrortámadások sérültjeit, a magyar nemzetet is sértő kijelentéseit és kövesse meg az általa meghazudtolt, megalázott áldozatokat!

 

M.Szabó Imre

publicista-dokumentumfilmes

Az Október 23. Bizottság Alapítvány az Ember Jogaiért elnöke  

m.sz.i.1@externet.hu, www.mszaboimre.hu;

+36 306327348;