Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 5., szombat

8.817 - Végvári Ákos: Kényszerpályán a nyugati társadalom!

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. március 5.
Subject: "A társadalmi igazságosság arra kötelez mindenkit, hogy olyan közállapotokat segítsen teremteni,amelyek közt minden dolgozni akaró ember számára van megfelelő munkaalkalom,minden becsületes munkát tisztességesen meg is fizetnek..." Bangha Béla SJ.
To: jozsef@kutasi.eu

Kényszerpályán a nyugati társadalom - Háború születik

A közelmúltban a közel-keleti politikai zavargások hatására újabb rekordot döntött az arany ára. A londoni tőzsdén hétfőn már 1432 dollár volt egy uncia arany, miközben egyre terjed a félelem amiatt, hogy az USA és Nagy-Britannia lezárta a líbiai légteret és megkezdődik a nyugati katonai beavatkozás. Külön ront a helyzeten az az ingatagság, hogy Egyiptom, Tunézia, Jemen, Bahrain és most Líbia esetében sorban zavar keletkezett az olajkitermelésben, mivel kulcsfontosságú helyi olajkitermelők hagyták el a területet, így a nyugati érdekeltségek átmenetileg nem lehetnek tisztában önnön lételemükkel, a profit mértékével.
 
(...)   (...)
 

Ebben az évben újabb és újabb történelmi aranyár-rekordok fognak megdőlni, 2011. végéig az arany ára megközelítheti az 1500 dolláros átlagos szintet. Mivel a helyzet változásával a központi bankok kockázatkezelése is megváltozott, a befektetésekkel szemben előnyben részesítik a biztonságot nyújtó felhalmozást, a gazdasági növekedés globális szinten megtorpan, ami a nyugati gazdaságok hanyatlását vonja maga után, mert azok az önellátás képessége nélkül csak a fokozatos növekedés segítségével tudnak életben maradni.

A sajátos gazdasági viszonyok kényszerpályára állították a nyugati világot: választják a teljes megújulás lehetőségét (az ehhez szükséges szellemi háttér már rég kiveszett a nyugati társadalmakból) vagy a jelenlegi rendszer fenntartását választják, az erőforrások mohó felhalmozását, a túlélést, minden áron, más nemzetek halálának árán. Újabb, az erőforrásokért vívott globális háború születésének lehetünk tanúi.

Végvári Ákos - http://jovonk.info/2011/03/03/kenyszerpalyan-nyugati-tarsadalom-haboru-szuletik