Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 21., hétfő

8.870 - Új Széchenyi Terv Hírlevél szemelvények! A Falusi Turizmus Napraforgós Védjegy bevezetéséhez!

    hirlevelfejlec_20110312.jpg Tisztelt Kutasi József !

nevnap_3.jpgSok szeretettel köszöntjük:Benedek, Beáta, Izolda, Emőke, Gábor, Karina, Irén, Írisz, Emanuel, Hajnalka nevű olvasóinkat. 

         
        Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !


szf.jpgVállalatok finanszírozása és menedzsment a gyakorlatban - előadás

Már a harmadik évfolyam az, akik számára lehetőség volt jelentkezni a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Közép-magyarországi Regionális Szervezete által tartott előadásokra, melyek témája "Vállalatok finanszírozása és menedzsment a gyakorlatban" volt.
Örülünk annak, hogy egyre több hallgató érdeklődik a téma iránt, és egyre több azoknak a száma is akik megtanulják az oktatás alkalmával a pénzügyi közvetítést, és a banki szakmát.
Számos hallgatónak tudtunk segíteni szakmai gyakorlati helyekkel, álláslehetőségekkel és adtunk lehetőséget együtt dolgozva az előadásokon hallottakat a gyakorlatban elsajátítani.
A legutóbbi előadáson vendégelőadóként szerepeltek a Hungária Értékpapír Zrt. képviselői, oktatási vezetője. Ennek az előadásnak a keretében meghirdettünk egy előzetes tőzsdei játékot és versenyt, melyet több főiskola és egyetem részvételével is egy tőlünk regisztrált hallgatónak sikerült megnyernie.
A nyertes Tóth Áron a főiskola gazdálkodási és menedzsment szakos, harmadéves hallgatója.
A díjat, mely egy 4csillagos wellness hétvége, egy szakmai gyakorlati hely a Hungáriánál, és egy oklevél, a napokban vehette át a hallgató.
Ezen eredmények fejében számos úton haladunk majd tovább közösen a pénzügyi kultúrát zászlónkra tűzve! Megrendezésre kerül majd egy újabb Tőzsdejáték is, mely kizárólag  a PSZF hallgatói számára lesz elérhető. Ennek részleteit hamarosan meghirdetjük!

Széchenyi Ferenc
elnökségi tag, VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete


 A Falusi Turizmus Napraforgós Védjegy bevezetéséhez

A Nemzetgazdasági Minisztérium az egyes szálláshely típusokhoz tartozó védjegyek kiadásának, nyilvántartásának rendszerét különböző szakmai szervezetekre bízza. A falusi szálláshelyek védjegyrendszerét a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, a szállodákét a Magyar Szállodaszövetség, az ifjúsági szálláshelyekét a Magyarországi Ifjúsági Szálláshelyek Szövetsége, a kempingekét a Kempingek Szakmai Szövetsége, a fizető-vendéglátókét a Magánszállásadók Országos Szövetsége koordinálja. Tovább>>>


Hogyan érjük el céljainkat?

A szervezés célja: ELÉRNI, HOGY A TERVEZÉS VALÓSSÁGGÁ VÁLJON
Az egyének és a cégek nincsenek híján az álmoknak. Mindenki vágyik egy meghatározott vagy általános javulásra. Az hogy a bevétel 30%-kal több legyen az elkövetkező évben, ne csupán a véletlenen múljon, konkrét és összehangolt lépéseket igényel. Sajnos nem elég csak gondolni rá, reménykedni benne, vagy a szerencsére bízni a dolgot. Az, hogy egy egyén, csoport vagy szervezet elérjen egy szándékolt célt, először is megkívánja bizonyos alapelvek ismeretét a szervezés tárgyát illetően.

A szervezés célja: ELÉRNI, HOGY A TERVEZÉS VALÓSSÁGGÁ VÁLJON
Céljaink elérése – nem számít mekkorák – a célok, célkitűzések és tevékenységek összehangoltságán múlik.

Ne bízza a véletlenre. A célokat úgy lehet elérni, hogy a cég céljai és tevékenységei összhangban  működnek a munkatársakkal, legyenek azok középvezetők vagy alkalmazottak. E nélkül a közös egyetértés nélkül nehézkes a termelés és a szervezés erőlködésnek tűnhet – átütő eredmények nélkül.
A Navigátor program gyakorlatba ültetése megoldást nyújt arra, hogy a cég munkatársai tényleg egy irányba evezzenek és így gördülékenyen valósulnak meg a kitűzött célok.
Ha a cég az alábbi problémákkal küzd:
az alkalmazottak gyakran nem tudják maguktól a dolgukat, és sűrűn csak vezényszóra indulnak...?
mindezek mellet állandóan Öntől kérnek minden apróságra engedélyt...?
gyakran előfordul, hogy mások helyett dolgozik, egyébként nem lenne a munka elvégezve...?
van olyan személy (akár Ön), aki ha kilép, összeomolhat a cég...?
Morgolódnak egymás között a beosztottak, hogy kevés a fizetés, és ez meglátszik a munkakedven...?
Akkor a megoldás a Navigátor Program. Ennek egyes hasznos elemeit besűrítettük 2 órába, és díjmentesen szolgáltatjuk érdeklődőink részére.
- Welcome: forró kávé, tea, aprósütemény
- Navigátor bemutató
- Személyes konzultáció szakértőkkel
- Igény esetén ingyenes cégállapot felmérés
- A találkozó kiváló alkalom arra is, hogy más cégek vezetőivel kapcsolatba lépjen, ezért névjegykártyát feltétlen hozzon magával!
Időpont: március 16. (szerda) 9-12h
Helyszín: 1117 Budapest, Hauszmann Alajos u. 4/c., (bejárat a Sopron út 21-el szemben)

Jelentkezzen a bemutatóra >>>
 
Comline Budapest Kft. - Aki eredményeket ér el.
www.comline.hu
Tel: (1) 309-7560, Fax: (1) 309-7561
Cím: 1117 Budapest, Hauszmann Alajos utca 4/c fszt. 1.


ADÓSZÁM felfüggesztési tájékoztató


MC Mine Hírlevele 

Pályázati Kommunikáció Egyszerűen, Szakszerűen!
Megjelentek az Új Széchenyi Terv kommunikációs elvárásai!
Számos ponton könnyítették a kötelező kommunikációs elemeket 2011-ben: A most életbe lépő könnyítések alapja az elnyert támogatási összegek nagysága. A kommunikációs kötelezettségeket tekintve a korábbi 5 helyett mindössze 3 csoportba sorolták a projekteket: Tovább>>>


Arundo pályázat -  tanácsadás 

FW: Mi is kicsik vagyunk...​(Tipp mikroválla​lkozóknak)
A mikrovállalkozások vezetői, mikor megemlítem számukra a vállalatirányítási rendszer szót, legörbült mosollyal s némi iróniával azt felelik: „Ugyan kérem, erre nekünk nincs pénzünk" , vagy csak legyintenek: „Á mi kicsik vagyunk".

Mi is kicsik vagyunk!
De tudunk (és használunk) egy megfizethető rendszert, ahol már modern gépi számlát tudunk kiállítani, a partnereinket nem egy Excel táblában tartjuk nyilván, hanem partnerkezelő rendszerben, ahonnan bármilyen adatot le tudunk kérni.

Miért jó ez nekünk?
Mert minden átláthatóbb, kezelhetőbb és ezáltal a munkánk hatékonyabb.
Egy gombnyomásra behívjuk a partneradatokat és a program segít számlát kiállítani (számol is helyettünk), szóval még gyorsabb is.
Mi tanácsadó cég vagyunk ezért készletet nem tartunk, így azt nem kezelünk, de ezzel a rendszerrel azt is lehet, vagy akár devizás számlát kiállítani, útnyilvántartást, kiküldetést kezelni, de a pénzügyi tervezésre is van megoldásuk. Sőt CRM partnerkezelő rendszer is van!

Miért ajánljuk ezt Önöknek?
Azért mert vállalkozásfejlesztők vagyunk! Általában pályázatok és hitelek útján hozunk pénzt a házhoz, de márciusban olyan akció van amivel bűn lenne nem segíteni az ügyfeleinket
.

Mennyi az annyi akciósan március 31-ig?

Modern világban élünk ahol, a marketing eszköze az is, ha szép számlát adunk, hatékonyan, összeszedetten működünk és ez látszik is!
Kérésükre szívesen küldünk Önöknek részletesebb tájékoztatót a programokról! Kérjük írjanak Mészáros Eszternek az
m.eszter@arundo.hu e-mailcímre.
Üdvözlettel: Arundo Kft.


Új Széchenyi Terv Hírlevél szemelvények

Svájci Hozzájárulás - Természeti katasztrófák megelőzése és kezelése
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség NFÜ meghirdette a Svájci Hozzájárulás legújabb pályázati felhívását természeti katasztrófák megelőzése és kezelése témakörben. A felhívás keretén belül összesen 5,2 millió svájci frankra kb. 1,1 milliárd forintra pályázhatnak az érdeklődők. Tovább>>

Kész az uniós versenyképességi paktum terve
Kulcsterületeken közösen egyeztetett célokat kíván meghatározni a március 11-i eurózóna csúcson jóváhagyandó versenyképességi paktum tervezete, ám a célok eléréséhez szükséges politikai intézkedéseket már a tagállamok választhatnák meg. Az eurózónán kívüli országok is csatlakozhatnak önkéntesen a folyamathoz az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke által közösen kidolgozott terv értelmében. Tovább>>>

Elfogadta az Európai Parlament a Duna-stratégiát
Zöldebb és közép-európaibb Duna-stratégiát szeretne az Európai Parlament, amely az elfogadott jelentésében alapvetően támogatja az Európai Bizottság és a tagállamok elképzeléseit. Tovább>>>


Európai nagykövet segíti a kisvállalkozókat
Külön ember felügyeli mostantól, hogy kisvállalkozói törvény rendelkezéseit a tagállamok megfelelően átültessék a gyakorlatba.
Tovább>>>


Pályázati hírek vállalkozások számára

Egységes társasági adóalap a kisvállalkozásoknak
Egységes társaságiadó-alapot, egyablakos ügyintézést, és könnyebb forrásszerzést ígér az Európai Bizottság az uniós kis- és középvállalkozásoknak KKV a szektor helyzetének javítását célzó keretprogram félidei felülvizsgálatában. A testület szerint az Európai Kisvállalkozói Intézkedéscsomag az elmúlt két évben is sikeres volt, csökkentek a vállalkozói terhek, és a körbetartozások mértéke. Tovább>>>

Pályázati hírek önkormányzatok és civil szervezetek számára

Az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag erősíti a kisvállalkozásokat és ösztönzi a növekedést
Az Európa 2020 stratégia és Európa gazdasága erőteljesen támaszkodik a lehetőségeiket megvalósító kis- és középvállalkozásokra. Az Európai Unióban működő mintegy 23 millió kkv a magánszektor munkavállalóinak 67-át alkalmazza. Az európai kisvállalkozói intézkedéscsomag SBA az az uniós szakpolitikai keret, amelynek célja a kkv-k megerősítése, hogy azok növekedhessenek és munkahelyeket tudjanak teremteni. Tovább>>>

Megjelent a Dél-dunántúli integrált kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztését támogató pályázati kiírás második fordulós dokumentációja
Elérhető a honlapon DDOP-2009-3.1.2. A2F és a DDOP-2009-3.1.2. B2F kódszámú, Integrált kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése valamint az Integrált kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése az LHH 33 kistérségekben című pályázati kiírások második fordulós pályázatai dokumetációja. A pályázatok 2011. március 16-tól beadhatók. Tovább>>


Civil Európa Hírlevél
2011. március 16. - 10/5.


toolimpex_logo.jpgToolimpex Európa szolgáltatásai


Kalibrálási szolgáltatások, mérőeszköz javítás, egyedi mérőeszköz tervezés, gyártás
A Toolimpex Európa nagyszerű példa arra, miként ölthet testet egy egyedi ötlet.
Adp_200.jpg cég 2007-ben alakult és elsősorban egyedi és standard idomszerekkel igyekezett a vevői igényeket kielégíteni. Ebben nagyszerű partnerekre találtunk a Stille Gmbh és a JBO idomszergyártók révén. Miután a Toolimpex kizárólagos képviseleti szerződést írt alá az idomszerpiac egyik legfontosabb résztvevőjének számító Stille-vel, megkezdtük a márkanév és a mögötte álló prémium minőségű eszközök magyar piacon történő bevezetését. Még ugyanebben az évben kaptunk felkérést Európa legnagyobb mérőeszköz gyártójától, így lettünk Mahr Esslingen hivatalos magyarországi képviselete. tovább>>>

Akciós Digitális Tolómérők