Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 22., kedd

8.898 - Meghosszabítják a kilakoltatási moratóriumot

Meghosszabítják a kilakoltatási moratóriumot

Szintén házszabálytól való eltérésre lenne szükség a bírósági végrehajtásról szóló törvénymódosítás zárószavazásához. Kormánypárti képviselők indítványukban a kilakoltatási moratórium meghosszabbítására tesznek javaslatot azon bedőlt hitelek adósai számára, akiknek már a rendőrségi közreműködéssel történő kilakoltatással kell szembenézniük. Az előterjesztők nem határozzák meg a moratórium lejártának határidejét, arról ugyanis szerintük később kell dönteniük a törvényalkotóknak.

A képviselők biztosan dönthetnek a köztisztviselők jogállásáról szóló törvénymódosításról. A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter által jegyzett változtatások visszaállítják a közigazgatási alapvizsgát, amely - a meghatározott kivételeken kívül - a pályán maradás feltétele lesz a közigazgatásban dolgozók számára. A törvénymódosítás elfogadása esetén a felsőfokú iskolai végzettségűeknek a kinevezést követő egy, a középiskolai végzettségűeknek két éven belül kell teljesíteniük a vizsgát. A határozathozatalok napirendjén szerepel még egyebek mellett az energetikai tárgyú törvények módosítása, valamint az államháztartási törvény fejezeteken belüli átcsoportosítást lehetővé tevő változtatása is.

A Parlament emellett akár már ma szabad utat engedhet a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem közigazgatástudományi karának összeolvadásából létrejövő Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulásának. (MTI-fidesz.hu)