Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. március 22., kedd

8.911 - Megszülettek az első jogerős ítéletek a Kvacskay Károly által a Magyarok Világszövetsége ellen indított perekben.

Feladó: MVSZ Sajtószolgálat

Dátum: 2011. március 22. 22:09
Tárgy: Jogerős ítéletek az MVSZ javára
Címzett: Kutasi József


Megszülettek az első jogerős ítéletek a Kvacskay Károly által a Magyarok Világszövetsége ellen indított perekben. K.K.-nak az MVSZ-ből történt kizárása jogszerű volt és végleges.

 

2008 tavaszán K.K., mint az MVSZ gazdálkodó cégének ügyvezetője szándékosan akadályozta a Magyarok VII. Világkongresszusának előkészületeit. Mesterkedésére a cégből történt elbocsátása után derült fény. Ügye az MVSZ Etikai Bizottsága elé került, amely – mint az MVSZ tagját – elmarasztalta tettéért. Az Etikai Bizottság állásfoglalását egyhangú szavazattal megerősítette az MVSZ Elnöksége, majd 2011. július 11-én, az MVSZ Fővárosi Szervezetének közgyűlése K.K. jelenlétében, és többszöri felszólalásának meghallgatása után kizárta őt a Magyarok Világszövetségének tagjai közül.

 

Az MVSZ-ből való kizárása ellen K.K. nem fellebbezett, ám két külön beadványban, más-más indoklással bírósághoz fordult és kérte kizárásának megsemmisítését. A Fővárosi Bíróság mindkét keresetét elutasította. Az első határozat februárban, a második március közepén emelkedett jogerőre.

 

A Fővárosi Bíróság döntései megerősítették, hogy Kvacskay Károly-nak a Magyarok Világszövetségéből 2009. július 11-én történt kizárása jogszerű volt és végleges.

 

MVSZ Sajtószolgálat 7174/110322