Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 2., hétfő

9.344 -Prof. Dr. Bokor Imre > MEDDIG KELL MÉG VÁRNI (MKMV)?


Prof. Dr. Bokor Imre
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(LEVELESLÁDÁJA)

MEDDIG KELL MÉG VÁRNI (MKMV)?

  1/ MKMV, hogy az országot tönkretevők felelősségre vonása megtörténjen?

  2/ MKMV, hogy a Szabadság téren lévő szovjet emlékművet  áthelyezzék (a szoborparkba)?

  3/ MKMV, hogy az egykori MSZMP-s főguruk távozzanak a közéletből?

  4/ MKMV, hogy Alföldit eltávolítsák a Nemzeti Színház éléről?

  5/ MKMV, hogy Simort eltávolítsák a Nemzeti Bank éléről?

  6/ MKMV, hogy Demszkyt felelősségre vonják Budapest eladósodásáért és tönkretételéért?

  7/ MKMV, hogy Biszku rács mögé kerüljön?

  8/ MKMV, hogy a hazaárulást  erkölcsi és/vagy fizikai értelemben is büntessék?

  9/ MKMV, hogy parlamentünkben a az MSZMP utódpártjainak tagjai vihorásszanak és  vádaskodjanak?

10/ MKMV, hogy a Heti-Hetes gyűlölködő-trágárkodó-félművelt-intrikus röhencsei eltűnjenek a képernyőről?

11/ MKMV, hogy a primitív és semmitmondó m1, m2,  EMER(EGY, KETTŐ, HÁROM) eltűnjön az életünkből?

12/ MKMV, hogy az oroszok visszaadják a szovjetek által elrabolt műkincseinket?

13/ MKMV, hogy az oroszok  fizessenek a  szovjetek  56’-os agressziójáért?

14/ MKMV, hogy százmillió ember haláláért és több száz millió szenvedéséért felelős  kommunista (utód)  pártokat feloszlassák?

15/ MKMV,  hogy a bíróságok gyorsabban, rugalmasabban, pontosabban  és objektívebben dolgozzanak, ne várják ki az elévülési határidőt?

16/ MKMV, hogy  gyógyvizeinket   a rászoruló  betegek igénybe vehessék, mivel a gyógyfürdők  zöme “alapjáratban”  üzemel,  sokan képtelenek megfizetni  a  magas belépőjegy árát,  és nehezen igazodnak  a szigorúan korlátozott  benntartózkodási időtartamhoz?  Eközben,- megszámlálhatatlan ezres nagyságrendű köbméter gyógyvíz folyik nap, mint nap a Dunába! Meddig lesz még, az  immáron kb. három éve (átmeneti műszaki okok miatt) lezárt  gyógyvíz-csap megnyitva a Dagály fürdő bejáratánál? Kitől sajnálják a gyógyvizet az illetékesek? Nem találtak még egy  vízszerelőt fővárosunkban? Vajon kinek a tulajdona a föld mélyén lévő gyógyforrás?

17/ MKMV, hogy az EP-be olyan kompetens személyek kerüljenek, akik hazájukban elismert szakemberek és nem egyes  pártok vagy holdudvaraik  delegáltjai? Kifejezetten példaként említünk meg néhány személyt, mivel tevékenységükön keresztül – esetleg – más hazai vagy külföldi személyek  EP-s tagsága is megkérdőjelezhető. Hangsúlyozzuk, hogy nem  csak erről a három személyről  és egy bizottságról van szó, nem is  a sértegetés  ösvényére  léptünk, csupán a rideg tényeket  vettük alapul.

Kovács László például alkalmasnak érezte magát mind az energiai ügyek, mind pedig az adóügyek biztosi feladatának ellátására, bár eredetileg vegyésztechnikusi munkakörben dolgozott,  és vitathatatlan, hogy később foglalkozott külügyi, biztonságpolitikai, honvédelmi kérdésekkel is, amelyek csak laza összefüggésben vannak   az adóügyekkel...

Tabajdi Csaba az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságban tette és teszi a dolgát Európáért, bár volt már filozófus, külügyis, “vallásügyis”, “emberjogis”, “nemzetiségis”, kultúros,  stb., stb.   Talán ezért nem vette észre, hogy hazánk mezőgazdaságát  “padlóra küldte” az EP Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési  Bizottsága (EP. MVB.). Gyakorlatilag megszűnt vagy jelentősen csökkent  a cukorrépa, a napraforgó, a szőlő, az alma és a dohány termesztés, a gabonatermelés,  a sertés, a  juh és a   szarvasmarha  tenyésztésünk  (ezen belül a tejtermékek forgalmazása). Feltehető, hogy az EP. MVB. egykori biztosa is annyit  érthetett a mezőgazdasághoz, mint Tabajdi,  mert most, amikor egyre többet emlegetik  a világ növekvő  élelmiszer hiányát,  az éhezők vagy alultápláltak több száz millióit, addig  az EP. MVB. legnagyobb gondja:  a tyúkok (vagy csibék)  “lakás-komfortjának” a létrehozása, de egy szóval sem foglalkoznak a tönkrement  parasztgazdaságokkal vagy az emberek  lakásgondjaival,  bár az utóbbi  mellőzése még érthető, mert nem is  tartozik a kompetenciájukba.

Deutsch Tamást sem hagyhatjuk ki a felsorolásból, mivel sem a képzettsége, sem az eddig végzett munkája nem predestinálta ilyen  európai szintű, magas funkció betöltésére, még akkor sem, ha volt:  az OGY mentelmi és jogi, az önkormányzati, a közigazgatási,  a belbiztonsági, a rendőrségi, a választási és mandátumvizsgáló, a rendészeti, az alkotmány-előkészítői, az igazságügyi,  a kulturális és a sajtó bizottságoknak a tagja.  D. T. most az EP. Regionális és Fejlesztési Bizottság tagja, várható, hogy  még számos bizottság  tagja lesz, de mindez semmit sem  változtat azon a tényen, hogy célszerű lenne, ha az EP-ben olyanok  foglalnának helyet, akik pártállástól függetlenül az adott állam szakmailag legképzettebb  emberei közül lennének kiválasztva.  

Végezetül: irritálja az embereket az EP-ben foglalatoskodó képviselők irreálisan magas  illetménye (és  járulékai), az EP. képviselők  magas létszáma (736), mivel ilyen nagyszámú testületet  lehetetlen  működtetni, valamint egyes képviselőknek az ülésteremben “produkált”  (napi plusz 304 EURÓVAL honorált) magatartása.  Az EP. tagországok képviselőinek számát  helytelen volt az adott államok  lélekszáma alapján  meghatározni, célszerűbb lenne egységes “kvóta” alapján a bizottságok számához igazítani., vagyis: minden országból csak egy személyre lenne szükség, ez  biztosítaná az “egyenlőség” EP. által hangoztatott elvének érvényesülését is.

Az is logikátlan és  felesleges kiadásokkal jár, hogy az EP. két helyen  ülésezik (Brüsszelben  és Strasbourgban)   nem kevés plusz kiadással jár   736 személy   (és  segítőik, munkatársaik) “ingázási”   költségének biztosítása. 

Begyűjtötte: (Prof. Dr. Bokor Imre) az MJB elnöke