Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 2., hétfő

9.350 - VOSZ KMRSZ > 2011. május 2.

vosz-kmrsz_hirlevel.jpg

  hirlevelfejlec_20110518.jpg

Tisztelt Kutasi József !

nevnap_3.jpgSok szeretettel köszöntjük: Zsigmond, Tímea, Irma, Mónika, Flórián, Györgyi, Ivett, Frida, Gizella, Mihály  nevű olvasóinkat. 

         
        Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ !




Nagy pénz kisvállalkozásoknak

Elindult a pályázati szezon, a mikro-, és kisvállalkozások az Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési programjából szerezhetnek pénzt többek között az elavult géppark fejlesztésére, telephelybővítésre, új alkalmazottak felvételére, vagy termék, illetve szolgáltatás korszerűsítésére. Tovább >>>

Opten - Díjmentes Pályázati Előminősítés


Kézfogás Program 2011 – kommunikáció nélkül nincs üzlet!

Magyarország első, kkv-knak szóló kommunikációs- és kapcsolatépítő programja az idén is elindul Kézfogás Program 2011 címmel.
A Programban 15 neves szakértő segítségével megtanulhat új kommunikációs technikákat, hatékony üzletszerzési módszereket, amelyeket ki is próbálhat. Gyakorlati tudásra tehet szert, és olyan eszközöket adunk a kezébe, amelyek segítségével felhívhatja partnerei, potenciális vevői figyelmét, és amivel megtöbbszörözheti értékesítési bevételét! Tovább>>>


Üzleti ajánlat

A Gazdaság Fejlesztésügyi Kirendeltség aktuális keresletei és pályázati felhívásai
Önnek gyártó cége van? Esetleg építőipari kivitelező vagy a szállítmányozás a fő profilja. Ismerje meg a Gazdaság Fejlesztésügyi Kirendeltség szolgáltatásait. Böngésszen a legfrissebb nemzetközi üzleti lehetőségek és keresletek között. Növelje stagnáló megrendelés állományát. Vezesse be vállalkozását segítségünkkel az európai és más nemzetközi piacokra. Tekintse meg az alábbi válogatást aktuális ajánlatkéréseinkről és kérdéseivel forduljon kollégáinkhoz. Tovább>>>


Mennyiért bérelne ki 3 hónapra, egy szaktekintélyekből álló Igazgatótanácsot, amely ellátja a megfelelő stratégiai útmutatással és gyakorlati tanácsokkal?

Action IgazgatóTanács Kisvállalkozóknak - Szálljon be!
A kisvállalkozások tulajdonosainak szemével nézve a nagyvállalatoknak minden előnyük megvan. Nemcsak könnyebben vészelnek túl egy veszteséget vagy árbevétel visszaesést, de rendelkeznek azzal a luxussal is, hogy fenntartanak egy Igazgatótanácsot, amely stratégiát alakít ki, és szinergiát biztosít felsővezetői szinten.
Ennek a hiánynak a pótlására, dolgozta ki az ActionCOACH az Action Igazgatótanács Kisvállalkozóknak (AITK) programját, amely biztosítja a kisvállalkozók számára, hogy úgy részesüljenek egy ilyen Igazgatótanács előnyeiből, erőforrásaiból, úgy, hogy közben elkerülik azokat a bonyodalmakat és magas költségeket, amelyekkel egy Igazgatótanács cégen belüli fenntartása járna.
Az AITK-t arra tervezték, hogy segítsenek a cég tulajdonosoknak megelőzni azt, hogy a saját hibáikból tanuljanak. Tovább>>>


( klistermelői) ÁFA, MNVH, Nemzeti Vidékstratégia

ÁFA:
Csatlakozók kérem emailen jelezzék csatlakozásukat! - Május 2-ig!
 
Íme a tervezet:
A kistermelői érdekképviseletét és a helyi termékek piacrajutásának  elősegítését felvállaló hazai szervezetek támogatják az élelmiszerágazat  szereplőinek azon törekvését és javaslatát, ami az általános forgalmi adó
(ÁFA) 5 százalékra csökkentését tűzték ki célul a jelenlegi 25% helyett.

A Hazai termékek és a hazai termékek értékesítését felvállaló kereskedelmi
egységek is versenyhátrányban vannak az import termékekkel szemben, illetve az import termékeket értékesítő kereskedelmi egységekkel szemben.  Akadályoztatva van így a tájboltok üzleti megtérülése is, így a létrejöttük is.

A sokszor ÁFA alanyi mentes termelő, amint kereskedelmi egység részére
eladja a termékét, úgy a kereskedelmi egység erre kapásból 25% ÁFA többletet kell rátegyen, plusz még a rezsi költségek, munkabérek, tisztességes nyereség. A fizető képes kereslet sajnos alacsony, így a magasabb beltartalmú, kisszériás termékeket, az ár és az ÁFA többlet miatt is, csak szűk fogyasztói réteg tudja napi szinten megvásárolni.

Ausztriában egy-egy gazdabolt, tájbolt 15-25%-os árrés képzéssel virágzó vállalkozás, a fogyasztók napi beszerzéseinek helyszíne, és turisztikai attrakció is.

Rendkívül nagy örömmel olvastuk a Vidékfejlesztési Stratégiát, azt ott  megfogalmazott célokat. A Stratégia is említi a problémák között a 25%-os ÁFÁ-t. A probléma más stratégiai célokat is veszélyeztet. A közétkeztetési reform, szintén árérzékeny, így hiába szeretnénk kis környezeti terhelésű (helyi), egészségesebb (magas beltartalom, kímélő gazdálkodási mód) és vidéki gazdaságot fejlesztő alapanyag ellátást a közétkeztetésben, ha az ÁFA a bemeneti és kimeneti oldalon ezt a célt nem támogatja. A silány, import termék az ÁFA miatt is mindig árelőnyben lesz.

Az 5%-os ÁFA miatti költségvetési hiányt pótolja majd az ÁFA trükköket
alkalmazó nagy vállalkozások ezirányú befizetési többlete, mert talán 5%-ért már nem lesz érdemes a milliárdos ÁFA trükköket bevállalni.

Csatlakozó szervezetek:
Szövetség az Élő Tiszáért Egyesület

MNVH Vidék Akadémia előadások:
 
2011. május 3. Tiszadob: "Az Alföld-program újjáélesztése" Vízgazdálkodási kihívások, tájgazdálkodási megoldások a Tisza-völgyben. 
 

2011. május 5. Hévíz: az egyszerűsített foglalkoztatás és a megújuló energiák. 
 
2011. május 12. Martfű: "Az Alföld-program újjáélesztése" Vízgazdálkodási kihívások, tájgazdálkodási megoldások a Tisza-völgyben. 
 
2011. május 19. Mórahalom: az egyszerűsített foglalkoztatás és a megújuló energiák
 
Nemzeti Vidékstratéga társadalmi vitája:Sárospatak: április 28.
Kecskemét: május 5.
Püspökladány: május 6.
Budapest: május 18.
Szekszárd: május 19.
Mosonmagyaróvár: május 26.Bővebben:

Manitu Solar
Napelemes rendszerek

A Manitu Solar 10-15 éves gyakorlattal bíró német napelemes cégekkel dolgozik együtt, hogy a legmegbízhatóbb eredményt nyújtsunk. Tovább>>>                             Szélgenerátor


Innováció 2011 Kiállítás - Oktatási Nap 

Engedje meg, hogy ezúton tisztelettel meghívjuk Önt és kollegáit az Innováció 2011 kiállítás Oktatási Napjára, ahol első kézből ismerkedhetnek meg napjaink vezető informatikai megoldásaival.
A négy napos esemény hétfői napját az oktatás jegyében kívánjuk megrendezni. Fontosnak tartjuk, hogy a jövő nemzedéke megismerje a legújabb eszközöket, amelyek a tanulást, tanítást megkönnyítik és még hatékonyabbá és vonzóbbá teszik.  
Helyszín: Millenáris Park B Csarnok
Cím: 1024 Budapest, Fény utca 20-22.
Dátum: 2011. május 9. - 09:00-18:00 óra.
Belépés díjtalan!
Esemény fővédnöke: Tarlós István Főpolgármester!
Esemény weboldala: http://www.innovacio2011.hu
Előzetes program(2011. május 9.)
•Szoftver támogatási tanácsadás (ingyenes szoftverhez jutás)
•Technológiai tanácsadás
•Biztonságosabb Internet tanácsadás (ingyenes víruskereső)
•Ingyen fejlesztőeszközök diákoknak! (*)
•A jövő informatikája és a legújabb számítógépek testközelben
•3D-s kijelzőkön a legújabb PC és konzol játékok
•Innovációk, interaktív oktatás, biztonságos internet
•Műhelyfoglalkozások, digitális tananyag bemutatók (témák -a teljesség igénye nélkül): ◦Honlapépítés ingyen, egyszerűen (Orgchard) ◦Windows 7 funkciók ◦Játékfejlesztés XBOX-ra, WinPhone7-re ◦Robotprogramozás ◦Windows Phone 7 bemutató   ◦Játékfejlesztés kicsiknek: Kodu ◦WebMatrix
•pontgyűjtés szórakozva: 12 állomás - értékes ajándékokkal
(* A rendezvény ideje alatt minden középiskolai illetve felsőoktatási tanuló, aki felmutat egy érvényes diákigazolványt kap egy egyedi kulcsot, amelyet felhasználva a http://dreamspark.com
oldalról egy éven keresztül ingyenesen tölthet le Microsoft fejlesztőeszközöket és legálisan használhatja tanulási célokra.)
Várjuk az eseményen!
Üdvözlettel:
Microsoft Hungary