Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 3., kedd

9.388 - Lázár János a Parlament Kormánypárti frakciójának vezetője...

From: István Kecskés

Date: 2011. május 3.
Subject:  Lázár János a Parlament Kormánypárti frakciójának vezetője...
To: Kutasi József Antal

Árazzuk be Lázár Jánost

Címkék: fidesz lázár jános lemondás

A tegnap nyilvánosságra került hangfelvételből kiderült, Lázár János szerint mennyit érnek a nincstelenek. Az első felháborodást félretéve kövessük a gondolatmenetet, érezzük magunkat a húspiacon, és árazzuk be a vagyonnyilatkozata alapján jómódúnak mondható Lázár Jánost.

Mennyit ér az ember, ha a jogi tanulmányai alatt/után a kor egyik legvitatottabb politikusának, Rapcsák Andrásnak a fullajtárja lesz önkormányzatban és a parlamenteben is? Az egykor telekspekulációval és közpénzherbával megvádolt Rapcsák iránti lojalitás és kitartás előbb mindenféle kisebb posztok elnyerésével kamatozott, majd a nagy ember halála után az üresen maradt pozícióinak elnyerésében csúcsosodott ki. Ne higgyük, hogy János nem volt elég hálás a sors furcsa játékáért, mentorát előbb Hódmezővásárhely posztumusz díszpolgárának választották, később utcát neveztek el róla, majd szobrot is állított neki a hűséges tanítvány.

Mennyit ér a lojalitás? Egytől tízig osztályozzátok.

Egy politikus megítélésében talán a legnagyobb szerepet a mohósága játssza. Lázár János parlamentbe toppanása után nem akarta eljátszani a szerény vidéki fiút, ezért lehetett a csúcstámadás a célja. A 2002-2006 közötti ciklus költségtérítés rekordere lett 18.200.000.- forinttal. Gondolom kizárólag a rekordhalmozás vezette, mikor ismét nem érte be kevéssel, és neki kellett a legtökösebb kocsival mászkálni közpénzen.

Mennyit ér egy tízes skálán Lázár mohósága?

Sokba kerül, de legalább ért hozzá! - szokták mondani az ortodox hívők, ezért vegyük górcső alá Lázár politikusi teljesítményét, és nézzük meg milyen törvényekhez adta a nevét. A listából kitűnik, hogy Lázár nevéhez fűződnek alkotmánymódosítások, sőt, az Alkotmánybíróság hazavágásához is asszisztált lelkesen. Gusztustalan szarhalmaz ez is, de Jankó ahogy eddigi életében soha, ezúttal sem érte be kevéssel: nevéhez fűződik a 2011-es költségvetés is, amiben a kormány többek között jelezte,kedvezményes adózással hazavárja a külföldön elrejtett ilyen-olyan pénzeket. A mostani hangfelvételből kiderült, a Lázár csemetének is van "svájci betétje". Ezek szerint Jánosunk kifelé nyomja a nemzetieskedő maszlagot, de ha pénzről van szó ő maga sem bízik se Matolcsyban, se a megmentés címén habozás nélkül államosító Orbánban.


Tízes skálán mennyit ér Lázár János politikusi szakértelme?

Kukkantsunk be Hódmezővásárhelyre, hátha polgármesterként sikeresebb és hitelesebb emberünk. Rapcsák András halála után a város és frissen megválasztott polgármestere 287 milliós adóssággal küzdött, amit 8 év alatt kitartó és verejtékes munkával sikerült 21 milliárd forintra feltornázni. Mi ez, ha nem egyértelmű sikerpálya? Jani nem is osztja meg szívesen senkivel, miként sikerült a "legeladósodottabb megyei jogú város" címet hazavinni. Ígért háromezer új munkahelyet a környéken, (ismerős, ugye?) de mit tesz Isten a befektetők széles ívben kerülik a várost, sacc/kb háromezer munkahely szűnt meg négy év alatt, és az ötvenezres város legnagyobb foglalkoztatója maga az önkormányzat.

Mennyit ér Lázár János polgármesterként egytől tízig?

Isten, haza, család, ez a Fidesz szentháromsága. Ha kormányunk a gyermekvédelem elkötelezett híve, akkor hogy jön ahhoz egy szülő, egy apa, hogy kvázi beárazza a gyerekét, mintha a majdani kiárusítás sikerét igyekezne előkészíteni?

"Azt remélem, hogy a hódmezővásárhelyi lányos anyukák legalább ebből a közérdekű tájékoztatásból érzékelték, hogy húsz év múlva jó parti lehet Lázár János Boldizsárból, hogyha a kamat és a forint-euró árfolyam jól alakul a következő években. Lesz valami alapbázis-megtakarítás"

Lázár János Boldizsár bizonnyal tehetős fiatalemberként fog nősülni, de hozománycsomagjának része lesz ez az apjának nevezett tahó is. Ezt a versenyhátrányt pedig nem biztos, hogy kompenzálni tudja bármekkora alapbázis. Arról nem beszélve, milyen fasza gyerekkora lehet szegénynek, ha már most ez az anyagias világnézet veszi körül. Az apjától kell hallania, nem azért fogják kedvelni a csajok, mert jóképű lesz és tehetséges, okos, vagy művészetek iránt fogékony, hanem kizárólag a pénzéért. Ez az érték, minden más említés szintjén sem érdekes.

Milyen értéket képvisel Lázár János a szülő, egytől tízig?

Summázva a dolgot szerintem is eljött az a pillanat, mikor Lázár Jánosnak számot kell(ene) vetnie az életével, ideje volna elgondolkodni ezen a sajátos sikerszérián. Inkább legyen egy svájci bank reklámarca, mint politikus.