Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 5., csütörtök

9.423 - Volner János: A kormány híven teljesíti az IMF diktátumait, ígéretei pedig egyre kevésbé fognak megvalósulni

Volner János: A kormány híven teljesíti az IMF diktátumait, ígéretei pedig egyre kevésbé fognak megvalósulni
2011.05.04 barikad.hu - jobbik.hu

Lázár János, a Fidesz frakcióvezet
ője sajtótájékoztatóján értékelte a frakció elmúlt egy évi teljesítményét. Kijelentette: a Fidesz-KDNP remekül megállta a helyét. A Jobbik szerint azonban a kormány és a pártkoalíció neoliberális fordulatot vett.

Lázár János mai évértékel
őjére reagálva Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese elmondta: csalódás volt számukra az, hogy a II. Orbán-kormány az I. Orbán-kormány programjával számtalan területen ellentétes módon cselekszik. A nemzeti radikális párt úgy látja, hogy az I. Orbán kormány képes volt sikeres gazdaságpolitikát folytatni, a második azonban egy neoliberális fordulatot vett.

"Annak ellenére, hogy a kormány azt állítja, hogy pénzügyi-gazdasági szabadságharcot folytat, híven teljesíti az IMF diktátumait, amelyek a megszorító-intézkedésekben öltenek testet" - hangsúlyozta. A fordulat egy másik ékes példája az is, hogy egy magyar-gy
űlölőről, Tom Lantosról akar a kormány intézetet elnevezni, amely éves szinten hárommilliárdos költségvetésből gazdálkodna.

Lázár arról is beszélt, hogy meg szeretné védeni a magyarokat az energiaszolgáltatóktól és közm
űszolgáltatóktól, mivel azok visszaélnek az erőfölényükkel, a piaci pozícióikkal. Volner azonban emlékeztetett arra, hogy amikor ezeknek a parlamenti vitája ment, több olyan konstruktív jobbikos javaslatot is leszavazott a Fidesz-KDNP, amely a jobb átláthatóságot garantálta volna.

A Jobbik országgy
űlési képviselője felhívta a figyelmet arra, hogy akkor, amikor adócsökkentést javasoltak - amiket a Fidesz parlamenti képviselői 2009-ben, a gazdasági válság közepén maguk is szorgalmaztak - nem voltak hajlandók támogatni. "Mikor megkérdeztük a nemzetgazdasági minisztérium államtitkárát az Országgyűlésben, hogy melyik hat szocialista megszorító csomagot helyzeték hatályon kívül, egyetlen egyet nem tudott megemlíteni" - hangsúlyozta a politikus, majd hozzátette: a megszorítások politikája jelenleg is folytatódik, s újabb megszorításokat tett a kormány az emberek nyakába.

Felháborítónak tarja a nemzeti párt Lázár János azon kijelentését, miszerint neonáci szervezetek támogatóiként ábrázolja a Jobbikot. "A Szebb Jöv
őért Polgárőr Egyesület, melyre a frakcióvezető úr meglehetősen sunyin célozgat, az egy hazafias, nemzeti érzelmű emberekből álló, a közrendért, a közbiztonságért saját szabadidejét, saját pénzét feláldozó magyar emberek közössége" - húzta alá. "Ennek a Jobbik természetesen ugyanúgy eszmei támogatója, mint ahogy lenne más, hasonló közbiztonságért cselekvő szervezetnek" - tette hozzá Volner. Véleménye szerint a kormány egyre kevésbé tud úrrá lenni a különböző társadalmi problémákon, s ez meglátszik a népszerűségi indexén is. "Mert az emberek látják, hogy azok az ígéretek, amiket a választók felé tettek, egyre kevésbé fog megvalósulni" - hangsúlyozta.