Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 7., szombat

9.451 - Segítő jobb az MSZP-nek? > 2011. május 6. 04:02 Magyar Krisztián

Feladó: Kovács Endre <kovacsendre44@citromail.hu>

Dátum: 2011. május 7. 17:23
Tárgy: Segítő jobb az MSZP-nek?
Címzett: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


A  HANGSZÓRÓ    Sziki  Károly  szerkesztésében  !   /   Segítő  jobb   az   M.SZ.P: - nek ?  /  2011.  május.  06.  Kovács  Endre  ::

EGRI POLGÁROK, BARÁTAIM!


Egyszer már engem bíróságra vitt Nagy Imre, mert számadatokkal támadtam meg a támogatásukat, amelyet még saját maguknak ítéltek meg. Még mindig ez a zseb-politika működik? A másik érdekes momentum, hogy: nincs is SZDSZ!!! Mégis megtartották a székházukat.
Milyen változás volt és van ebben a városban, ha a szadesz még bármit is kaphat annyi ártalom után? Nagyon helyesen a TORGYANISTA PÁRTTÓL, a Kelemen különítménytől végre megvonták 20 év ingyen használat után az irodát. Ezt kellene tenni a szadesszal is, Nem beszélve Kalapos Asszony pártjával, az MDF-fel is, ami már nem létező. Elillant, mint a kámfor. Csak Nyerges élvezi még a jól megérdemelt székház örömeit. Kellene egy kis rendteremtés ezen ügyben is,nem gondolja valaki? Gondolkodik ezen valaki?
Szíki Károly---Hang Szóró: Mindenről, ami nekünk fontos.

Segítő jobb az MSZP-nek?

2011. május 6. 04:02 Magyar Krisztián
Eger | Tavaly 8,8 millió forinttal támogatta az egri önkormányzat a Magyar Szocialista Pártot a Magyar Közlöny mellékletében nemrég megjelent adatok szerint. A városvezetés számára rejtély a szocialisták által megjelölt összeg forrása.

Az MSZP 2010. évi pénzügyi zárómérlegét is közlő Hivatalos Értesítő alapján a pártnak jogi személyektől is volt bevétele, a többi közt Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatától, több mint 8,8 millió forint értékben. Habis László szerint a közlés megtévesztő, leszögezte: egyetlen pártnak sem nyújtanak anyagi segítséget. Az, hogy a szocialisták zárómérlegében miként szerepel mégis a 8,8 millió forintos egri önkormányzati támogatás, a helyhatóság számára rejtély – hangsúlyozta Eger polgármestere.


Úgy tudjuk: pénzt valóban nem kaptak a szocialisták, egy önkormányzati ingatlan kedvezményes bérléséből adódó különbözetet jelöltek ezzel az összeggel. Mindezzel kötelességüknek tettek eleget, hiszen a pártok működéséről és gazdálkodásáról szóló törvény ezt írja elő. Ám a támogatás mértékének meghatározása nem volt alapos. Különösen igaz ez akkor, ha figyelembe vesszük, hogy a 2009-es hasonló bevallásuk során, amikor ugyanazt az ingatlant bérelték, a végeredmény alig volt több hárommillió forintnál.
Pál György úgy tájékoztatott: a párt központi könyvelője számolta ki a kérdéses összeget, s az a valós piaci érték és a kedvezmények éves különbözete. Az MSZP egri önkormányzati képviselője hozzátette: minden bizonnyal nem a helyi bérleti díjak figyelembevételével kalkuláltak.


Helyi rendeletben szabályozzák a feltételeket

– A 2010. évi önkormányzati választásokat követően a helyi rendelet szerint Egerben helyiségbérleti szerződést kötöttek: Fidesz Magyar Polgári Szövetség Egri Szervezete; Magyar Szocialista Párt Egri Városi Szervezete; Jobbik Magyarországért Mozgalom Egri Városi Szervezete; Magyar Demokrata Fórum Egri Városi Szervezete; Szabad Demokraták Szövetsége Egri Városi Szervezete; Egri Lokálpatrióta Egylet. A tavaly őszi választások után a rendeletben rögzített feltételeknek nem megfelelő szervezetek bérleti jogviszonya az önkormányzati képviselő-választás napját követő 60. napon megszűnt – közölte Habis László polgármester.

Mint arról már korábbi írásunkban is beszámoltunk, a hevesi megyeszékhelyen egy helyi rendelet alapján a politikai szervezetek kedvezményesen vehetnek bérbe irodahelyiségeket a város tulajdonában álló ingatlanok közül, négyzetméterenként havi 103 forintért. Az akkori, 243 négyzetméteres MSZP-székházat alig több mint 25 ezer forint plusz áfa-ért használta a szocialisták helyi szervezete.


Alkotmánybíróságnál az LMP

Az egri rendeletet 2009 májusában az Alkotmánybíróságnál megtámadta a Lehet Más a Politika. Az indítványt Schiffer András – a párt parlamenti frakcióvezetője – adta be, mivel szerinte a jogszabály sérti az általános jogegyenlőség elvét. Azáltal, hogy az önkormányzatok a választásokon elért eredmények alapján határozzák meg az ingatlan bérletére szóló jogosultságot és a helyiség méretét, nem érvényesül az esélyegyenlőség – vélekedik az LMP. Egri szervezetük kizárólag piaci alapon bérel ingatlant a városban.

– Az értékelési kötelezettséghez a pártoknak kell bizonyítani az egységnyi piaci érték valódiságát, az éves beszámolóban szerepeltetett nem pénzbeli hozzájárulás értékének megalapozottságát. Ehhez adatot az ÁSZ ellenőrzési hatáskörében nem szolgáltathat – tudtuk meg Horváth Balázstól, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) főcsoportfőnök-helyettesétől.
Habis László úgy nyilatkozott: akárhogy kalkulálunk, az ingatlan használatához nyújtott, a helyi szabályozásnak és a törvényeknek megfelelő kedvezményt vizsgálva sem jön ki a feltüntetett összeg. Tán ez az a helyzet, amikor nem tudja a jobb kéz, mit akart a bal.