Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 10., kedd

9.504 - Kőműves Géza: Kifejtenéd nekem mit értesz azalatt, hogy embert semmilyen formában nem ölhetünk?

From: Kőműves Géza
Date: 2011. május 10.

Subject:  Felszólalás a magyar nyelv és a magyar nép védelmében - Az MVSZ elnökének nyílt levele Morvai Krisztinához
To: László Kiss
Cc: Kutasi József Antal


Kedves Morvai Krisztina, László, Patrubány Úr és Mindenki!

Én sem tudom szó nélkül hagyni:

Kedves László!

Kifejtenéd nekem mit értesz azalatt, hogy embert semmilyen formában nem ölhetünk?
Nem azért, mintha az ölés szándékom és mindenképpen  támogatandó célom lenne, de ilyet bölccsé válni igyekvő ember nem írhat le, hacsak nem értettem félre.

Mert az élet lényegi dolgaiban nincs ám semmi új a nap alatt, melyet ne ismertek volna már évezredekkel ezelőtt az igazán bölcsek, persze a bölcsesség meglátása is a bölcsességhez vezető úton járás helyzetének kérdése, de az ilyen útmutatás teljességgel ismeretlen volt részükről és a ne ölj sem azt jelenti ám, hogy, ha elkerülhetetlen, önvédelemből ne tedd meg és , hogy mi ez a kategória, azt az értelmes embereknek, nemzetnek maga a helyzet diktálja.

Vigyázzunk a békés rabszolgatartásról szóló, judeo- " keresztény maszlaghoz hasonló kijelentésekkel!


Mert Laci Barátom! Lehet ám a szavakat forgatni, csillogtatni, de a természetnek szigorú törvényei vannak, miképpen, hogy a finom dolgokat is felvessem: A "Szemet-  szemért, fogat - fogért" - tal is csinnyán kell bánni, mert ha kimarad belőle a méltányosság, az esélyre érdemesnek adott, esélyt teremtő megbocsátás ( Mert csak ezért, másért nem szabad!), az is a természet törvényei ellen van, hiszen más törvények vonatkoznak az élet különböző megjelenési formáira.

Egyébként, de nem mellékesen, az általánosítással, megbélyegzéssel valóban csínján kell bánni, mert példának okán lehetne azt is mondani, hogy miféle elmebeteg, kódis ország ez a Magyarország, de Afganisztánban katonáskodni, más népeket terrorizálni, ennyi dúsgazdag parazitát eltartani telik nekik, pedig  Morvai Krisztina megmondta, hogy : " Demokrácia van, csak nem élünk vele."

Tehát a következtetések előtt az okokra is figyelemmel kell lennünk, de az egészséges általánosítás, hasznos és hála Isten szerves része az életünknek, melyet dehogyis az elnyomók találtak ki, csak céljaiknak megfelelően használják fel.


Ha nem lenne egészséges  általánosítás, nem lenne egészséges önvédelmi reflex, elővigyázatosság és semminemű felelősségtudat nem lenne a közösség viselt dolgai iránt, semmi nem motiválna annak megváltoztatására és ez Istennek nem tetsző hozzáállás lenne.


Kérem, közben olvassátok el a néhány éve írt, komoly fricskának szánt mellékletet!


Egyébként az általánosítás ellen bőszen tiltakozó nemzetközi parazitáink, a tőlük megszokott kettős mérce alapján bőszen alkalmazzák az általánosítást, sőt a kollektív büntetést is, de az igazságtalanság most sem a szavak valódi tartalmában, az arra helyes, az általánoson ( Mert az általános nem egyformát, hanem jellemzőt jelent!)  belül különbséget tevő  reakcióban lenne, hanem a hamis, alaptalan, önző és aljas motivációban.

Kérem, ha van válaszra szándék, lehetőleg csak röviden!


                              
                                             Tisztelettel: Kőműves Géza