Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 11., szerda

9.530 - Csaknem ötvenmillió forintra perli a Juhász család a Mal Zrt-t, mert a vörösiszap-katasztrófában meghalt a legkisebb gyermekük.

www.nemzetihirhalo.hu *************
A MAL nem fizet, az állam kártalanít
2011. május 10. 20:15 hirado.hu

Csaknem ötvenmillió forintra perli a Juhász család a Mal Zrt-t, mert a vörösiszap-katasztrófában meghalt a legkisebb gyermekük. A vállalat azért nem hajlandó kártérítést fizetni, mert szerintük semmilyen ítélet nem mondta ki, hogy a cég lenne a felelős a történtekért.

Nem tudott peren kívül megegyezni a Mal Zrt.-vel a Juhász család, akik most ötvenmillió forintra perelik a vállalatot. A család a legkisebb gyermekét veszítette el a tavalyi vörösiszap-katasztrófában.


A zagytározót üzemeltető MAL senkinek nem akar fizetni, mert szerintük nem született olyan ítélet, ami kimondaná, hogy a cég a felelős a katasztrófáért.

A gátszakadásnak összesen tíz áldozata volt. A legfiatalabb a 14 hónapos Angyalka volt, őt az anyja karjaiból sodorta el az iszap.
A család most 48,5 millió kártérítést követel a MAL Zrt.-től a gyermek halála miatt. A MAL Zrt. viszont nem ismeri el, hogy ő a hibás a történtekért.
Magyar Gábor ügyvéd az MTV Híradójának elmondta: csak azután tudnak egyezkedni a céggel a kártérítésről, ha megszületik a bíróság ítélete a MAL Zrt. felelősségéről.
A katasztrófa valódi oka több mint félév elteltével még mindig nem tisztázódott. A mai napig nem lehet tudni, hogy mi történt a gáttal, mi okozta a gátszakadást.
Összesen 800 család áll perben a Mal Zrt.-vel. Vannak, akik azért fordultak a bírósághoz, mert úgy vélik, csökkent a lakásuk értéke.

Tollár Tibor, a katasztrófavédelem illetékese a Híradónak azt mondta: az állam július végéig a vörösiszap-katasztrófa minden érintettjét kártalanítja.