Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 12., csütörtök

9.550 - Az első magyar internetes televíziós portál Szlovákiában

Feladó: Ifj. Szilas Lászlo

Dátum: 2011. május 12. 17:46
Tárgy: Magyar Interaktív Televízió
Címzett: Kutasi József Antal

 

Magyar Interaktív Televízió

Az első magyar internetes televíziós portál Szlovákiában

Bugár Béla a népszámlálás jelentőségéről
Sokan nem tudatosítják, milyen nagy jelentőséggel bír a 10 évenként megszervezett népszámlálás a szlovákiai kisebbségek számára.

Fergeteges anyák napi műsor Rakottyáson
Az édesanyákat beszéddel Rigó László, Rimaszombat alpolgármestere köszöntötte a kisközségben, ahol Rencsnok János polgármesterré választását követően fellendült a kulturális élet.

Quo vadis, Dusík Gábor?
Mi lesz, ha elkészül az Assisi Szent Ferenc és a Mária Antoinette után a harmadik történelmi témájú musical, a Quo vadis?

Magyarország kisebbségpolitikája a 90-es években
Jeszenszky Géza az érzékenyebb kérdésekre is válaszolt, így szóba került Magyarország szerepe a balkáni háborúban, a KGST feloszlatása és természetesen Magyarország kisebbségpolitikája is.

Ózdi kézműves remekek Rimaszombatban
A rimaszombati Városi Művelődési Központ és a Csemadok Rimaszombati Területi Választmánya szervezésében 2011. április 13-án a rimaszombati művelődési ház Ganevia Galériájában az ózdi Művelődési Intézmények Aranygyűszű Díszítőművész Szakkörének nyílt kiállítása „Kézművesremekek" címmel. A szakkör vezetője Holló Istvánné népi iparművész. A 35 éves szakköri múlttal rendelkező kisközösség tagjai eredeti mintakincsek alapján készült hímzéseikkel visszaadnak olyan érzéseket, [...]

Egy kérdés Gál Tamáshoz
Hogy mi újság Gál Tamás és színművész barátai körében, ez itt a kérdés, s íme a felelet:

Zsíros Jolán és Bodnár Mária festményei közt – előzetes
A kiállítók otthonában jártunk, ahol meséltek az első festményükről, s bemutatták az alkotásaikat, elmondták a hozzá fűződő élményeiket.

A szívemből (a Dèja vu és Jakubecz László)
A Dèja vu zenekar és Jakubecz László koncertje Somorján, a Németh-Šamorínsky István Művészeti Alapiskola koncerttermében, 2011. május 5. Jakubecz László: Az akasztott dala, avagy A szívemből...

Dusík Gábor zeneszerző a szlovákiai zenei életrő
Itt az kerül adásba, aki valamilyen szolgálatot tesz a magánrádiónak. Úgy gondolhatjuk, hogy minden rendben van, de abszolút nincs minden rendben...

„Csillagoknak teremtője…" mátyusföldi gyermek-népdalverseny
A felsőszeli Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola a mátyusföldi magyarul éneklő tanulók és diákok számára 2011. május 4-én megszervezte a sorrendben már a hatodik "Csillagoknak teremtője..." népdalversenyt.