Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 13., péntek

9.552 - Elnapolták Képíró Sándor tárgyalását

From: Dr. Somogyfoki György
Date: 2011. május 11.
Subject: "... miközben az ország legfőbb tönkretevői továbbra is folytathatják politikai ámokfutásukat akár a parlamentben, akár a hatalomban, még most, 2011-ben is olyan embereket ítélnek el, akik fölléptek a Gyurcsány- rezsim ellen."
To: Kutasi József Antal

És Képíró után mi lesz? 2011. május 10.

Az agg Képíró Sándor vádolása átlátszó. Nem másról van szó, mint az amerikai Norman Finkelstein - saját maga is „túlélők” gyermeke – által holokauszt-iparnak nevezett rendszer fogaskerekeinek kenéséről. 

Képíró SándorHa nálunk lenne bátor napilap, nyilván megjelent volna karikatúra arról a tragikomédiáról, ami a háborús bűnökkel vádolt, 97 éves Képíró Sándorral történik. Például egy olyan, amelyen a vádlott fejéhez tartott hatalmas trombitán Efraim Zuroff üvölti Képíró fülébe a kérdést, „Maga gyilkos?”, miközben Képíró azt kérdezi „Tessék?”

A „nácivadász” Zuroff a Simon Wiesenthal Központ jeruzsálemi irodájának igazgatója és a második világháborús bűnösök utáni hajtóvadászat koordinátora.

Zuroff szerint Képíró bíróság elé állítása óriási tett és eredmény. Valamint – mint néhány napja mondta a France24 francia hírtévének -, az „történelmi pillanatot jelent Magyarország számára”.

Magyarország számára sok minden jelentene történelmi pillanatot, de ez a tragikomédia semmiképpen nem. Sőt, mi is szégyelljük egyáltalán a „tragikomédia” szót használni annak „komédia” tagja miatt, noha a komédia elem nem Képíró Sándor fejére hullik, hanem üldözőire.

Azok, akik folyton jogról beszélnek, arról hallgatnak, hogy már Nürnbergben is visszamenő hatállyal ítélkeztek.

Képíró Sándor esetében is persze így akarnak, de itt az esetet súlyosbítja az, hogy 65 évvel ezelőtti tettek bizonyításáról lenne szó. De ez a kisebbik baj.

A nagyobb bajok egyike az, hogy akik szerint nincs megbocsátás Képíró esetében, fel vannak háborodva, ha a jobboldal „kommunistázik”. Vagyis azon, ha valaki említeni meri, hogy milyen eszme követői lelkét terheli több mint száz millió ember halála.

Az agg Képíró Sándor vádolása átlátszó. Nem másról van szó, mint az amerikai Norman Finkelstein - saját maga is „túlélők” gyermeke – által holokauszt-iparnak nevezett rendszer fogaskerekeinek kenéséről. Ugyanis a biznisz kifulladással fenyeget, ha nincs „ügy”. Amit kreálni kell amellett, hogy ma már a holokauszt-emlékezés is rituálévá vált, mint a Magyarországon máig meg nem jelent Peter Novick kolosszális munkája, A holokauszt Amerikában azt bemutatja.

Milyen érdekes, írja a Chicago Egyetem antiszemitizmussal szintén nehezen vádolható emeritus professzora, a holokauszt évtizedeken át nem volt téma a világban,  és milyen az a gyász, amely az idő elteltével nemhogy csillapodna, de egyre erősödik?

Ami pedig a „náci bűnöket” illeti, ne alakoskodjunk és az alakoskodásban bajnok Németország se tegye azt! A globális amerikai lap, az International Herald Tribune  2-ik oldalán épp ma jelent meg egy nagy cikk arról, hogy a hatvanas években – a német gazdasági csoda idején – a német államapparátus tele volt régi nemzeti szocialistákkal, mint Hans Globke, aki „a zsidókat segítette jogaiktól megfosztani a náci érában”.

Zuroff Képíró Sándort – aki tagadja, hogy az újvidéki kivégzésekben szerepe lett volna – „erkölcsi szörnyetegnek” nevezte.

Képíró Sándor, ha meghallotta volna,  minek nevezte őt üldözője, talán viszonozza a bókot.

Ami kétségtelen azonban az az, hogy a budapesti bíróság előtt - noha fizikailag Képíró Sándor áll - egy egész világrendszer ítélkezik saját maga fölött. És hogy a magyarok hatalmas többsége erről mit gondol, azt egyetlen közvélemény-kutató sem meri megkérdezni.

Ordosz Műhely  /  http://www.barikad.hu/%C3%A9s_k%C3%A9p%C3%ADr%C3%B3_ut%C3%A1n_mi_lesz-20110510

Elnapolták Képíró Sándor tárgyalását

Dr. Zinner Tibor történész szakértői véleményének meghallgatásával folytatódott, majd félbeszakadt dr. Képíró Sándor perének tárgyalása a Fő utcai bíróságon. A vádlott mindvégig hallási és értelmezési problémákra panaszkodott, s ezért a bíró a tárgyalást elnapolta, s elrendelte dr. Képíró Sándor elmeállapotának orvosi vizsgálatát.
 

Dr. Képíró Sándor a mai tárgyaláson (Fotók: Hering József)

A Budai Központi Kerületi Bíróság Fő utcai épületében kedden folytatódott a háborús bűncselekmények elkövetésével vádolt dr. Képíró Sándor perének tárgyalása. A bizonyításai eljárás során dr. Zinner Tibor és Szakály Miklós személyében a bíróság ezúttal történész szakértőket kívánt meghallgatni. A tárgyalóteremben ezúttal is ismerősei támogatásával jelent meg a 97 esztendős dr. Képíró Sándor, aki kezdettől fogva hallási zavarokkal küszködött, pontosabban arra panaszkodott, hogy a hallókészüléke fölmondta a szolgálatot, képtelen értelmezni a tárgyalóteremben elhangzottakat. A keddi tárgyaláson megjelent ifj. Hegedűs Loránt református lelkész is.
 

Dr. Zinner Tibor a tárgyaláson
 
 Dr. Zinner Tibor történész, a Legfelsőbb Bíróság tudományos kabinetfőnöke a bíró kérdésére válaszolva többek között elmondta: a legalapvetőbb gond az, hogy nem eredeti példány a vezérkari bírósági ítélet okmánya, amelynek alapján most dr. Képíró Sándort háborús bűncselekmények elkövetésével vádolják. A nevezett példányt Jugoszláviában előbb magyarról szerbre fordították, majd visszafordították magyarra, tehát többszörös fordításról van szó.
Miután dr. Képíró Sándor a történész szakértői véleményét sem hallotta, illetve értette meg teljességében, a bíró elnapolta a per tárgyalását, és elrendelte, hogy a Honvéd Kórházban soronkívüliséggel végezzék el a vádlott elmeorvosi vizsgálatát, magyarán azt, hogy alkalmas-e a tárgyalás lefolytatására. A tárgyalóteremben jelenlevők közül többen is megjegyezték, hogy egyre inkább összedőlni látszik az ügyész által bemutatott vád, s ezért egyesek dr. Képíró Sándort agyilag beszámíthatatlannak kívánják nyilváníttatni. Ha ez megtörténik, akkor ejtenék a 97 éves ember elleni vádat, s ezzel elkerülnék azt, hogy az idős férfit, az egykori csendőrtisztet a magyarság nemzeti hősként, esetleg mártírként kezdje tisztelni.
 

Ifj. Hegedűs Loránt a hallgatóság soraiban
Mindenesetre dr. Zétényi Zsolt, a vádlott ügyvédje az elmeorvosi vizsgálat elrendelésére válaszolva határozottan kijelentette, hogy a hallókészülék technikai problémájáról, s nem pedig elmebetegségről van szó. Dr. Képíró Sándort a bíró elrendelése alapján május 17-én vizsgálja ki a Honvéd Kórház két megnevezett orvosa, akik véleményt mondanak arról, hogy a vádlott alkalmas-e a tárgyalás folytatására vagy nem.
Az elnapolt tárgyalás egyik érdekességeként a bíró úgy próbálta megvizsgálni dr. Képíró Sándor mentális képességeit, hogy megkérdezte tőle, tudja-e, ki Orbán Viktor. Az idős férfi megválaszolta, hogy tudja, ő a miniszterelnök. Nem tudta viszont, hogy jelenleg ki Magyarország honvédelmi minisztere, ám Pintér Sándor kilétével és belügyminiszterségével tökéletesen tisztában volt.
 
Hering Józsefhttp://kuruc.info/r/2/78864/
 
Kapcsolódó: