Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 14., szombat

9.575 - HALJ MEG IDŐBEN MAGYAR! KELL AZ ÉLETTERED A KÖZEL-KELETI BEVÁNDORLÓKNAK!

From: Apu Lengyel

Date: 2011. május 14.
Subject: a fidesz vágóhídra küldi a családok tízezreit
To: Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>


HALJ MEG IDŐBEN MAGYAR! KELL AZ ÉLETTERED A KÖZEL-KELETI BEVÁNDORLÓKNAK!

2011/05/13 - 23:07

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_05_13_jobbik-a-fidesz-vagohidra-kuldi-a-csaladok-tizezreit


A Lázár János és Balsai István nevével fémjelzett fideszes alkotmánymódosító javaslat immár gyakorlati bizonyítéka annak, hogy a kormány meg kívánja szüntetni a korkedvezményes nyugdíj intézményét.

Ezzel együtt a már nyugdíjban, de korhatár alatt lévő embereket újra a munkaerőpiacra akarja toloncolni, illetve szociális ellátottá kívánja lefokozni. Teszi mindezt annak ellenére, hogy Matolcsy György többször is hangoztatta, hogy a korábban szolgálati nyugdíjba vonultaktól nem veszik el szerzett jogukat.

A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a kormány több tagjának, így Matolcsy Györgynek és Pintér Sándornak az ígéretével ellentétben, érdemi tárgyalások nélkül, az érintettek feje fölött hoznak meg az életüket alapvetően befolyásoló döntéseket. Különösen elítéljük, hogy a kormány manipulatív módon hergeli a közvéleményt: a szolgálati nyugdíjak töredékét kitevő visszaélésekre hivatkozva kívánja megszüntetni ezt a nemzetközileg is indokoltnak tartott és elfogadott rendszert.

A Jobbik szerint is szükséges a korkedvezményes és rokkantnyugdíjazás lehetőségének felülvizsgálata. Ez azonban a visszaélések csökkentése érdekében, nem pedig a szolgálattal már megszerzett jogok, jelen esetben a már járó szolgálati nyugdíjak elvétele, szociális ellátássá degradálása céljából kívánatos. A kormány - elhibázott gazdaságpolitikája miatt - a munkaerőpiacra visszatoloncolt vagy szolgálatba visszahelyezett emberek számára sem munkahelyet, sem piacképes tudást nyújtó rehabilitációs képzést nem tud biztosítani, így e lépés a munkanélküliség növekedését fogja eredményezni.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő
(Szent Korona Rádió)