Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 14., szombat

9.579 - Idén először kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Folk&Roll találkozó > 2011. május 15-én 16.00-24.00 a budapesti Dürer-kert nagytermében (XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.

************** www.nemzetihirhalo.hu
Idén először kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Folk&Roll találkozó

Május 15-én 16.00-24.00 a budapesti Dürer-kert nagytermében (XIV. ker. Ajtósi Dürer sor 19-21.) megtartandó esemény felidézi a békebeli Kormorán családi napok hangulatát és új mederben egy hosszú távú kulturális seregszemle alapjait teremti meg. A délutáni színes programok között lesz kirakodóvásár, népzene, táncház a gyermekeknek kézműves foglalkozások és tánctanítás. Az esti programok a folk-rock koncertekre épülnek. Itt mutatkoznak be azok a zenekarok akik a kárpát medencében oly népszerű folk-rock zenei stílust képviselik, a rájuk jellemző egyedi stílusban és megszólalásban.

A
SZKÍTIA az eddigi legerősebb felállásában a tőlük már megszokott sodró, lendületes dallamokkal, újszerű és különleges hangzásvilággal lép színpadra. A letisztult régi és új dalok más megközelítést nyernek a két kíváló prímás nagyszerű hegedűjátékával és az újra előtérbe kerülő fúvós hangszerekkel.


Nagy várakozás előzi meg az idén a nagy múltú Kormorán hét zenésze által alakított ÖRÖKSÉG zenekar újbóli bemutatkozását. Repertoárjuk a Kormorán nagy sikerű dalaira, az általunk jegyzett régen hallott slágerekre épül.Továbbviszik és továbbadják azt a Kárpát-medencei népzenei örökséget, ami a tarsolyukban összegyűlt. Megőrizve a Kormorán elmúlt években felvállalt eszmeiségét, megkedvelt archaikus gyökerekből építkező hangzásvilágát, kiegészítve a saját gondolataikkal és zenei ötleteikkel.

Az igényes kultúra iránt fogékony közönségnek felejthetetlen élmény lesz az
EZÜST-PATAK zenekar fellépése. Ők is köztudottan a magyar népi kultúra értékeinek, a rock és a népzenével való ötvözését tűzték ki célul. Teszik ezt úgy, hogy az autentikus mellett a modern elektronikus hangzásvilágukkal az "urban folk&roll" stílust megteremtve, széles korosztályhoz szólnak érzelmesen, olykor eklektikusan.

Az estet a psychedelikus folk-metal magyarországi kiválósága a
VIRRASZTÓK zárja. A közös virrasztás során ősi dallamokat, archaikus szövegeket elegyítenek mai mondatokkal zenei elemekkel, korszerű mégis a múltba révülő ritmusokkal.

Jegyek elővételben rendelhetők a
karpatfolkandroll@gmail.com email címen valamint megvásárolhatók a Mind-Zene zenelaborban (VIII.ker. Krúdy Gy.u. 9. T: 267-3026).

Jegyárak elővételben: Napijegy: 2500Ft Gyermek és diákjegy 18 éves korig: 1500Ft 10 éves kor alatt szülői felügyelet mellett díjtalan. Infovonal: +36 30 434-0545