Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 18., szerda

9.610 - Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda > Kilakoltat a pénzéhes fideszes önkormányzat Sárospatakon > 2011. május 16. - 22:50 Jövőnk.info

** www.nemzetihirhalo.hu *************
Kilakoltat a pénzéhes fideszes önkormányzat Sárospatakon
2011. május 16. - 22:50 Jövőnk.info



A gyalázatos akciókban, rendőrök is segítenek a végrehajtóknak!

Tíz családnak kell elhagynia önkormányzati bérlakását Sárospatakon, mert ki nem fizetett lakbérhátralékuk van. Az önkormányzat tájékoztatása szerint: többségüknek 130-150 ezer forintos tartozása van az önkormányzat felé. Az érintett családok némelyikében kisgyermekek is vannak, kiket az önkormányzat el akar szakítani szüleiktől. A gyámhatóság felkészült arra, hogy elhelyezze őket.


1. Elveszik a gyerekeket?


Mivel a kilakoltatási moratórium lejárt, ezért 2011. május 16-án hétfőn, két önkormányzati bérlakásból tette ki a lakókat, a sárospataki önkormányzat.


Egyikük - egy egyedülálló nő - már a megadott határidő előtt elhagyta az ingatlant. A másik lakás lakója pedig nem volt otthon, amikor a polgármesteri hivatal szakemberei megjelentek az épületben. Így ott is zárat cseréltek, valamint a helyiségben talált ágyat és két zsák ruhát az önkormányzat kommunális szervezetének egyik raktárában helyezték el - közölte Aros János a város polgármestere.


Mint hozzátette: kedden már olyan családoknak is el kell hagyniuk bérleményüket, ahol kisgyermekek is vannak. A polgármester kiemelte: ezzel együtt felkészültek arra is, hogy szükség esetén a gyerekeket elhelyezzék.


A következő napokban további kilakoltatások várhatók, a sárospataki önkormányzat összesen 10 ingatlant ürít ki, mert lakóik nem tudták fizették a lakbért.


2. Pénzéhes fideszes önkormányzat


Az önkormányzat szerint; A mostaniakkal együtt összesen 40 ügyben, közel tízmillió forintos tartozást halmoztak fel a sárospataki önkormányzati bérlakásokban, a kilakoltatottak és azok, akiket ezek után fognak kilakoltatni. De az önkormányzat ezt nem hagyja! A polgármester, Aros János elmondta, hogy a hátralékok behajtásáról még nem tettek le, az igényünket polgári peres eljárásban fogják érvényesíteni.


Vagyis az otthonukat vesztett családokat még hajléktalanként is üldözni fogják, míg be nem vasalják rajtuk, s ki nem facsarják belőlük, mit úgy gondolnak, hogy az önkormányzatnak jár.


3. Rendőrök is segítenek a kilakoltatásokban


A pataki polgármester elmondása szerint; Összesen tíz jogerős kilakoltatási végzésük van jelen pillanatban és további harminc pedig bírósági szakaszban.


Őszerinte a hétfői kiköltöztetések "rendben zajlottak". A gyámügyesek és a családsegítő szolgálat szakemberei készenlétben álltak, hogy közbeavatkozzanak, ha bármelyik családban veszélybe kerül valamelyik gyerek megfelelő ellátása.


(Érdekeden fogalmaz az polgármester nem? "A gyámügyesek és a családsegítő szolgálat szakemberei készenlétben álltak, hogy közbeavatkozzanak, ha bármelyik családban veszélybe kerül valamelyik gyerek megfelelő ellátása." - Hát már hogyne kerülne veszélybe a gyermekek ellátása, ha az önkormányzat elveszi a fejük fölül az otthonukat! - a szerk.)


Információink szerint kedden rendőrök is segítik majd a végrehajtó hiénákat, ugyanis az a hír terjedt el, hogy némelyik család ellen kíván szegülni az intézkedésnek.


Lehet, hogy holnap az Otthonvédő háború egy újabb csatája lesz?


4. A mihez tartás végett: a kilakoltató pénzéhes fideszes önkormányzat képviselőinek névsora


Polgármester: Aros János - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)

A fenti fotója 2010-ben, a megválasztásának örömére tartott banketten készült.
Alpolgármester: Sikora Attila - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)

Egyéni választókerületi képviselők:


1. Hajdu Imre - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)

2. Egyed Attila - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)
3. Szvitankó Tamás - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)
4. Zérczi László - (Függetlenek Sárospatakért Egyesület)
5. Szabó András - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)
6. Oláh József Csaba - (FIDESZ - Magyar Polgári Szövetség)
7. Jarecsni János - (Függetlenek Sárospatakért Egyesület))
8. Kiss Csaba - (Bodrogparti Athén, Sárospatak Fejlődéséért Közhasznú Egyesület)
9. Saláta László Mihály - (Sárospataki Lokálpatrióták Egyesülete)

Fotóikat megtekinthetik
ITT (Amíg nem törlik...)

Fort András - Szabad Riport Tudósító Iroda