Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 19., csütörtök

9.623 - Jäger Lajos levele > Dr. Orbán Viktor, Magyarország Miniszterelnökének

From: Lajos Jager <jagerlajos@gmail.com>
Date: 2011. május 19.
Subject:  Összetartozunk!
To: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>
Nyílt levél
Tisztelt Dr. Orbán Viktor Úr
Magyarország Miniszterelnöke!

Ön, Önök, ismét a Magyar Emberek véleményére kíváncsiak, bár hozzám, tízmilliomodik Magyar, vidéken élő nyugdíjashoz még nem jutott el a kérdőív, de természetesen értesültem róla és van véleményem.

Több levelet címeztem Önnek, de nem tudom ezek közül melyik jutott el hivatalába, az utóbbi két évtizedben, mert választ – a kettőnk közötti társadalmi szintkülönbség kapcsán – az Ön személyes véleményével nem kaptam!? Újabb kormányzati ciklusuk óta legalább van visszagazolás a megérkezéséről. 

Pályafutását 1989 óta – FIDESZ alakulása, Nagy Imre újratemetése,– figyelemmel kísérem.
Politikai pályafutásának hajnalán, még a Lengyel Szolidaritással kapcsolatos diploma munkáját is elolvastam, hogy kellő tájékozottsággal rendelkezzem az Ön személyiségét, elkötelezettségét illetően. Meghallgattam, anno, az ELTE Jogi Karán tartott előadását, beszélgetését a diákokkal. Videó felvételeim vannak pályafutása elejétől napjainkig, a médiának adott interjúiról, vitáiról vetélytársaival.

Napjainkban, mint tízmilliomodik Magyar nyugdíjas véleményt nyilvánítok gyakran tapasztalataimról. Ezek közül néhány – talán - eljut Önhöz is. 2006 szeptemberében a Kossuth téren több alaklommal kifejtettem indokaimat az akkor regnáló kormány leváltásával kapcsolatban. Később is.

A társadalmi formaváltás óta – mert rendszerváltás valójában nem történt napjainkig, talán most elindult ez a folyamat – minden kormány munkáját és eredményeit figyelemmel kísértem. Az Önök 1998-2002 közötti tevékenysége kísérlet volt a rendszerváltás megvalósítására, de kellő hatékonyság és támogatottság hiányában ez a kezdeményezés elbukott.
Az „emberek” mint szóvivője aposztrofálja a választókat - időnként pejoratív hangsúllyal –
kétharmados többséggel szavaztak Önökre – mert jobb alternatíva nem volt – és ezzel természetesen parlamenti többséget szereztek.

A mai ellenzéki pártokról és tevékenységükről is volt, van véleményem.
Makró, monetáris és külpolitikájuk megcélozta Magyarország, a Magyarság felemelkedését és a világban megbecsülését, méltó helyére téve a Magyarság helyzetét.  Ezek a kísérletek dicséretre méltók, az elődök után.

Az „Emberek” a bérből, fizetésből élők, a nyugdíjasok helyzetének javításáról nem tapasztalható kézzelfogható, hétköznapi javulás! Ezt bizonyítja a rendvédelmi, a közalkalmazotti dolgozók elégedetlenségi megnyilvánulása. Általában a „köznép” Önökről alkotott véleményváltozása a szavazások óta, nyilvánvalóan, a politikusok tevékenysége iránti bizalmatlanságot bizonyítja. 
Nem értek egyet a múlt intézkedésével, hogy egészséges, fiatal emberek menjenek jó jövedelemmel „nyugdíjba” de a szerzett jogok megváltoztatása komoly megfontolást és átgondolt jövőkép kialakítását igényli. Ugyan akkor frakcióvezetőjük nyilatkozik, hogy sajnálja, hogy a választók nem értékelik azt, hogy hatszázezer forintért bérel havonta, luxus gépkocsit, közlekedési problémáinak megoldására!? Ez egy mai nyugdíjasnak helyenként egy évi juttatása. Nem látok elkötelezettséget a „köznép” életszínvonal javítása érdekében történt kormányzati intézkedések területén. Csak ígérhetések vannak! 

A nagycsaládosok támogatása – ami estenként több százezer forint jövedelemnövekedést eredményezett számukra – indokoltnak tartom, de nem látom a társadalom perifériáján élők helyzetének javulása érdekében tett intézkedéseket. Önök, a mindenkori hatalom, nem is tudják elképzelni a „Köznép” hétköznapi gondjait, mert információt adóik körük ezt nem érzékeli, vagy nem mondja senki, mert zavarná „politikai elkötelezettségüket”.

Nem a segélyekből, támogatásokból, indokolatlanul munka nélkül élőkre gondolok, hanem a munkában megöregedett, a társadalom számára értékeket felmutató több évtizedet dolgozó „emberekre” akik ma a megélhetési minimumon élnek, elődeik és az Önök intézkedéseinek következtében! 

Német nyugdíjasok a szomszédjaim, akikkel beszélgetve időnként rossz érzéseim vannak. 

Kérdések:    Miért ilyen drága itt minden?  
                      Miért van az, hogy minden másképp működik, mint, ahogy azt mondják?
                      Miért nincs környezetvédelmi, szolgáltatási fegyelem?

Sorolhatnám még a kérdéseket, de nem tudom a választ egyértelműen megfogalmazni, mert, csak a tényeket tapasztalom.Ön, tisztelt Miniszterelnök Úr Tudja a választ ezekre a kérdésekre.
Kíváncsi lennék rá!

Vonyarcvashegy 2011-05-19

Üdvözlettel,

Jäger Lajos, alias „a Vadász” tízmilliomodik Magyar nyugdíjas!

2011. május 18., szerda

Dr. Ölveczky István: "Ha esetleg hasonló információkat tetszene tudni beszerezni a bankok németországi hitelkondícióiról,
akkor már két ország vonatkozásában lenne bizonyítékunk."

Kutasi József Antal: Kérem minden nemzettestvéremet, ha ebben az
ügyben segíteni tudnak, tájékoztatásukat adják tovább!