Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. május 20., péntek

9.626 - Magyarországi diákcsoportok kárpátaljai tanulmányi kirándulása-5 nap-4 éjszaka

Feladó: Master Andrew <mezogecse@yahoo.com>

Dátum: 2011. május 20. 16:39
Tárgy: 
Kárpátaljai tanulmányi kirándulás
Címzett: Kutasi József Anta
l

Magyarországi diákcsoportok kárpátaljai tanulmányi kirándulása-5 nap-4 éjszaka

1. nap:
Beregszász
Érkezés Beregszászba, városnézés: Bethlen-kastély – Beregvidéki múzeum, vármegyeháza, törvényszéki épülete, II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola
A városnézés után szálláshelyek elfoglalása, vacsora
/kb. 30 km (a beregsurányi határtól)/
2. nap:
Reggeli. Ismerkedés Munkács városával: a Fejér-házzal, a szecessziós stílusú városházával, Munkácsy Mihály szülőházának emlékét őrző emléktáblával és a világhírű festő mellszobrával. A városnézést követően a Munkácsi várral ismerkedhetnek meg a kirándulás résztvevői. Szolyván a sztálini rezsim magyar áldozataira létrehozott emlékparkban koszorúzással emlékezünk , majd utunkat a Vereckei-hágó irányába vesszük, ahol megtekintjük a millecentenáriumra állított emlékművet.
Visszafelé meglátogatjuk a Schönborn vadászkastélyt és kertjét ..

Utazás a szálláshelyre./kb. 280 km/.
3. nap:
Utazás a Szinevíri tengerszemhez. Útközben: a Rákóczi szabadságharc emlékére állított Turul emlékművet tekintjük meg Tiszaújlakon, Nagyszőlősön megállunk a Perényi – kastélynál, Bartók Béla szobránál. Huszt mellett elhaladva megálló Izán, ahol vesszőből font tárgyakat tudnak vásárolni a kirándulók. A szinevíri nemzeti parkban egy kis séta fel a tóhoz. Séta a tón köröl, az uzsonnacsomagok elfogyasztása, indulás visszafelé. A szálláshelyekre való érkezés előtt még bemegyünk Csetfalvára és meglátogatjuk a XVIII. századi fa harangtornyot és a középkori templomot /400km/
4. nap:
Kirándulás a környező településeken, ismerkedés a helyi lakossággal. Reggeli után ellátogatunk a Tiszacsomai Honfoglalási temetőbe, séta Mezőgecse határában.

Közös ebéd készítés és ebédelés a község szabadidő parkjában, majd kispályás futballmérkőzések.

Estére táncház a kultúrházban, majd tábortűz.
5. nap
Búcsú a vendégfogadó családoktól. Utazás Ungvárra a megyeszékhelyre. Az ungvári várban Bercsényi Miklós és II. Rákóczi Ferenc korának felidézése, majd meglátogatjuk a skanzent, ahol Kárpátalja minden vidékéről találhatunk építészeti emlékeket. Visszafelé ellátogatunk a Nevickei várromhoz.

Délutáni órákban határátlépés, hazautazás /160 km/

                                                                       Összesen: kb.: 900 km (a kárpátaljai útszakasz)
Költségek min. 30 fő esetén:

19 000 HUF/fő

Tartalmaz:       reggeli, vacsora, uzsonnacsomag, szállás –    4 alkalom (4000 HUF/fő/nap)

                        idegenvezetés -           5 nap (2000 ft/fő)

                        ebéd                -           1 alkalom (1000 HUF/fő)

Az ár nem tartalmazza: a buszköltséget (a km-től függ), belépők (kb.: 1500-2000 HUF)


Tisztelt Hölgyem/Uram!

A Mezőgecsei Hagyományőrzők és Falufejlesztők Egyesülete és a Mezőgecsei Polgármesteri hivatal nevében szeretném felajánlani településünk szolgáltatását.

Településünkön immár 5. éve foglalkozunk falusi turizmussal, mely keretein belül a hozzánk érkező turista csoportoknak szállást és étkezést biztosítunk, valamint megszervezzük Kárpátaljai kirándulásukat is. Csillagtúra szerűen, minden nap Kárpátaljai más részeit tekinthetik meg vendégeink, képzett idegenvezető segítségével.
Ezidáig többnyire felnőtt csoportjaink voltak (kivétel néhány szakközépiskolás csoport), de most valószínű, hogy egyre több magyarországi iskola ellátogat majd Kárpátaljára is, kihasználva a Bethlen Gábor Alap által nyújtotta lehetőséget.

Felhívjuk figyelmét, hogy a Bethlen Gábor Alap kiírta a "Határtalanul" című pályázati felhívását, melyre a pályázatok beadási határideje 2011. június 1.
Kérem Önt, hogy amennyiben ismeretségi körében vannak általános  vagy szakközép iskolás diákok, vagy ott dolgozó tanárok, juttassák el hozzájuk ajánlatunkat, annak érdekében, hogy ha érdekli őket ez a lehetőség, nehogy lemaradjanak a pályázatról.
A mellékelt ajánlat tartalmazza a kárpátaljai kirándulás programját(természetesen, ez igény szerint formálható) és  kiadások mértékét, ami mintegy 20 000 HUF, ehhez kell még, hozzászámolni a buszköltséget, belépőket, biztosítást. - egy gyerekre max. 33 000 HUF-t lehet lepályázni.

A pályázathoz szükséges minden információ a következő címen található: www.szulofold.hu/index.php
Kérdéseikkel nyugodtan forduljanak hozzám, minden további információt megadok mind a szállással, mind pedig a kirándulásokkal kapcsolatosan.

Tisztelettel:

Mester András
Mezőgecse polgármestere
tel: 0620551-3790, 00-38050-92-553-70