Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 22., csütörtök

10.588 - TÁRSADALMI FELHÍVÁS (8 millió vesztes magyar nevében)

From: Bóna Mária Ilona
Date: 2011. szeptember 22.
Subject: TÁRSADALMI FELHÍVÁS (8 millió vesztes magyar nevében)
To: Kutasi József Antal

MAGYAROK SZÖVETSÉGE

TÁRSADALMI FELHÍVÁS

 

2010-es parlamenti választások után a kormány a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatában elismerte, hogy az ország 1990-2010 között eladósodottságba és szegénységbe került. Ezek után ideje szembenézni a magyar társadalom valós helyzetével.

DIAGNÓZIS

 

1990 után Magyarországon megszűnt 1,5 millió munkahely. A lakosság életszínvonala a 90-es évek közepére mélypontra süllyedt. A társadalom szociálisan szétszakadt, kb 3 millió ember végleg a létminimumra került. Az állapotok miatt Magyarország ma gazdaságilag csak 7 milliós államnak tekinthető.

Mélyebben vizsgálódva kiderül, hogy a lakosság 80 %-ának a jövedelme ma az 1989-es szinthez mérve csökkent, vagy stagnált, és kb. 6 millió magyar ember nagyon szerényen él.

A jelenségnek az az oka, hogy a lakosság jövedelme 1990 után 30-50 %-kal kisebb a szocializmusban mért jövedelem/teljesítmény arányhoz mérten. Az alkalmazottaknak ettől családonként mára kb. 6-10 millió Ft bérelmaradása keletkezett.

            A nehézségeket növeli, hogy a jövedelmileg lemaradt tömegnek semmilyen termelői tőketulajdona nincs, s közülük kb. 1 millió ember jelentősen eladósodott, anyagilag súlyosan kimerült, nagy részüket otthonuk elvesztése fenyegeti. További, már egészségtelen tünet ezen tömeg elégtelen élelmezési minősége, főleg a hiányos vitamin- és fehérjefogyasztása.

            Az aggodalmunkat erősíti a születésszám jelentős visszaesése, ami nagy népességfogyást okoz. A fogyást fokozza a fiatal, képzett munkaerő gyorsuló elvándorlása. A fennálló hatások miatt 2040-re várhatóan 7 millióra csökken a magyar nemzet lélekszáma. Egy etnikai összeomlás fenyegeti az országot.

 

Külföldi összehasonlításban is kedvezőtlen a magyarok helyzete.

            A hazai fogyasztási értékek messze esnek az uniós átlagtól. A magyar bér a teljesítményhez (GDP-hez) mérve kb. 30 %-kal elmarad az uniós átlagtól. Pl. 25 %-kal alacsonyabb a kisebb GDP/fő értéket előállító lengyelek bérénél. A magyar átlagember a környező országokhoz mérve tőkeszegénynek tekinthető. Közép-Európában legnagyobb a magyar népességfogyás. A lakossági kondíciókat nézve a magyar nép a leggyengébbek közé sorolható az uniós országok körében.

 

            2010-re a kormány több, pénzügyi-gazdasági egyensúlyteremtő és visszaéléseket felszámoló intézkedést tett. Gazdasági elképzelésének ismertetéséhez megjelentette a Széll Kálmán Tervet. Ebben az államadósság mérséklését és a munkahelyek jelentős növelését jelölte meg fő célnak.

A kormány azonban nem tért ki arra, hogy milyen intézkedéseket akar tenni a lakosság fölemelésére. Nem említette meg, hogy az átalakulás a lakosságtól milyen erőfeszítést kíván és a lakosság – vállalásának ellenértékeként – milyen konkrét jutalmat fog kapni.

 LAKOSSÁGI IGÉNYEK

 

Ahhoz, hogy a magyar lakosság igazán hazájának érezze az országot és támogatója legyen a társadalmi átalakulásnak, jelentős pénzügyi rehabilitációt, és mélyebb adósságrendezést kell végrehajtani. A politikai és a gazdasági életben a korrupciót gyökeresen fel kell számolni. Ennek eredményét a lakosságnak kell juttatni. A kormányzati teendők a következők:

  1. A kormányzat – a megbecsülés jeleként -  részesítse társadalmi elismerésben azt a 8 milliós tömeget, amely 1990 után családonként kb. 6-10 millió Ft-os jövedelmi elmaradást szenvedett, amely döntően munkajövedelemből él, és jelentősen hozzájárult a társadalmi javak előállításához
  1. A kormányzat számolja fel azt a jövedelemelszívó gépezetet, amely a 8 milliós tömegnek már 6-10 millió Ft-os családi veszteséget okozott! Tekintse célnak a lengyel átlagbér elérését, és ehhez teremtse meg a magyar bérek 30 %-os növekedési lehetőségét! Vezessen be egy jövedelemnövelő kurzust, és ha kell, egy magyar „New Deal”-t! (A New Deal az USA-ban 5 év alatt 2,4 –szeres életszínvonalat eredményezett.)
  1. A kormányzat tűzze ki célul a 8 milliós tömeg anyagi biztonságának a növelését! Irányozza elő, hogy ez a tömeg kapjon vissza az m1990-2010 között családonként elvesztett 6-10 millió Ft-os összegből! Ennek részeként nevesítsen számukra családonként 4 millió Ft-ot elérő tőkeértéket, ami egyfajta közösségi részvényt jelent!

 

Ha a lakosság 4 millió forintos családi részvényt megkapja:

  • a középgeneráció megbecsülve érzi magát a két évtizedes áldozatáért,
  • kedvezőbb helyzetbe kerülnek az eladósodott magyar családok,
  • jobban itthon maradnak az országot elhagyni akaró képzett fiatalok.

A közösségi – nevezhető nemzettársi – részvénnyel vagyonilag erősebben válik

Honossá 8 millió ember, ezért ez nemzetmegtartó hatású.

Ám ahhoz, hogy ez a cél valóra váljon, jelezni kell az igényeket!

 

 

Az MSZ Társadalmi Tájékoztató Iroda felmérést készít.

Aki támogatja a felvetést jelezze igényét,

Közölje nevét és elérhetőségét a kiemelterdek@gmail.com  emailcímen!

Várjuk jelentkezését, hogy képviseljük az érdekét! 

Ui:

Ezen Társadalmi Felhívást a Magyarok Országos Gyűlésén, a MOGY-on Kunszentmiklós-Bösztörpusztán, 2011. augusztus 14-én kaptam, a Jövőkép-sátorban, Molnár Ervin (MSZ Társadalmi Tájékoztatási Iroda vezetője) előadása után. A szkennelt példányáról – amit csatolok – hiteles másolatot készítettem és közreadtam a levelező listámon, a tvn-es furaila honlapomon

http://furaila.xfree.hu/226990  , valamint a facebookos oldalamon, 2011. szeptember 22-én.

Tisztelettel, Bóna Mária Ilona


furailaster@gmail.com
http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=public&iro=bmi&cikk=35#cikk

http://interhonlap.freebase.hu
http://www.shadow-shining.gportal.hu/gindex.php?pg=31868256&nid=5499800
BMI
http://furaila.blog.xfree.hu

http://furaila.xfree.hu

http://video.xfree.hu