Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. szeptember 10., szombat

10.533 - Dr. Képíró Sándor, néhai Magyar Királyi csendőr százados Úr néhány nappal ezelőtt alázattal visszaadta lelkét Teremtőjének.

From: Apu Lengyel

Date: 2011. szeptember 9.
Subject: ORSZÁGOS MEGEMLÉKEZŐ KEZDEMÉNYEZÉS KÉRÉSE
To: Kutasi József Antal


                    Kedves magyar Testvéreim Krisztusban!
                    Tisztelt keresztyén és keresztény lelkészek!

          Mint tudjuk, Krisztusban megboldogult Dr. Képíró Sándor, néhai Magyar Királyi csendőr százados Úr néhány nappal ezelőtt alázattal visszaadta lelkét Teremtőjének.
     Erre emlékezvén 2011. szeptember 18-án 16 órai kezdettel gyülekeznek az őt tisztelő keresztyén és keresztény hívek a budapesti Szabadság téren található Hazatérés Templomában.
     Istennek hála nagy templomról van szó, ám nem férhet be minden megemlékezni kívánó magyar. Távoli helyekről kevesen tudnának részt venni a megemlékező Istentiszteleten.

          Azzal a kéréssel fordulok minden magyar keresztyén és keresztény gyülekezethez, hogy a lakóhelyük szerinti Isten Házában kérjék lelkészüket, ugyanabban az időben tartsanak gyász Istentiszteletet Dr. Képíró Sándorra emlékezve. Kérem a tisztelt keresztyén és keresztény lelkészeket, fenti időre hirdessenek az általuk vezetett parókiákhoz tartozó templomokba ebből az alkalomból gyász megemlékezést.
     Mi magyar emberek sokan valljuk hittel azokat a Krisztusi értékeket, amelyek lelkiségünket közös igék szerint formálták és formálják. Számos testvérünk gyakorolta az alázatos könyörület szolgálatát történelmünk viharos éveiben még akkor is, ha azért semmit, vagy inkább szidalmat kapott. Aki a történelmi tényeket a valótlanság luciferi ködébe utalja, az lelkében vak, az szívében siket, vagy a pokolból született erre a földre.

          Lássunk tisztán, színről színre, nem a kettős mérce szerinti tömegtájékoztatás tükrén által, hogy akik könyörületből befogadott vendégként holtában is gyaláznak egy Magyar Királyi tisztet, miféle lélekkel és miféle gondolatokkal élnek.
     Mi, keresztyén és keresztény magyarok, minden történelmünket meghamisítani kívánó gonosz szándék ellenére - és az ellen tömegesen, zsigerből tiltakozva - tisztelettel fejet hajtunk Dr. Képíró Sándor emléke előtt. Tegyük meg együtt, minél többen!
     Kérem magyar Testvéreimet, mielőbb tegyenek róla, hogy lelki összetartozásunk és történelmi értékeink, valamint hőseink melletti kiállásunk egyértelmű bizonyságát adja szeptember 18-án annak a hazaszeretetnek, ami által embernek, magyarnak mondhatjuk magunkat, s nevez minket Krisztus nyomában járva a világ!

          Kérem továbbá a nemzeti érzelmű sajtó munkatársait, tudósítsanak erről az eseményről betűvel, képpel, hanggal, filmmel - ahogy azt a hiteles történelemírás szerint ilyenkor szokás.

          Az irgalmasokat szerei az Isten!

Ferencváros, 2011. szeptember 9.
Lengyel Károly