Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 19., szerda

10.799 - Egy hétig gondolkodott a Fidesz vezetése azon, hogy Orbán Viktor nélkül is megtartsák-e a hagyományos október 23-i megemlékezést.


Miért mondta le a Fidesz az október 23-i gyűlést?
[origo] 2011. 10. 19., 7:08

Egy hétig gondolkodott a Fidesz vezetése azon, hogy Orbán Viktor nélkül is megtartsák-e a hagyományos október 23-i megemlékezést. Az [origo]-nak a döntés hátteréről beszélő pártvezetők szerint a kormányfőt nehéz helyettesíteni, ráadásul a szóba jöhető szónokok közül többnek is előre egyeztetett programja lesz. Brüsszelben a magyar nemzeti ünnepen kiderülhet, hogy csődbe engedik-e Görögországot, illetve hogyan mentik meg a bankokat.

A megfelelő helyettesítés hiánya miatt mondta le a Fidesz a párt október 23-ára, az Astoriához tervezett nagygyűlését. A probléma már múlt hét hétfőn szóba került a Fidesz elnökségében. Herman Van Rompuy, az Európai Tanács elnöke ugyanis aznap jelentette be, hogy az eredetileg tervezett október 17. és 18. helyett október 23-án tartják Brüsszelben az EU-tagállamok állam- illetve kormányfőit tömörítő Európai Tanács euróválság miatt összehívott tanácskozását.