Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. október 25., kedd

10.851 - Orbán Viktorról persze tudjuk, hogy sosem reszket. Mint ahogy sohasem hazudik.

*** www.nemzetihirhalo.hu *************
Pitiáner a rendszer
Írta: Csezmiczei Vitéz János - egyenlito.blog

Micsoda véletlenek vannak! Az index észrevette, hogy az UTV közlekedési képinformációs portálnak pont a Szabad sajtó úton üzemelő forgalomfigyelő kamerái romlottak el, épp ahol az Egymillióan a magyar sajtószabadságért tüntetett az Orbán-rendszer ellen. A véletlenek már csak ilyenek. Március 15-én, a csoport előző tüntetésén is csak ezek a kamerák romlottak el. Ráadásul nemcsak egy, hanem mindkét ottani kamera vált elérhetetlenné. (Akit érdekel: a cég nem túl meggyőző magyarázkodása).


Más csomópontokkal ellentétben, az UTV kamerája a tüntetés helyszínén (jobboldali kép) korábbi éjszakai képeket mutatott.
(A két kép egyszerre készült. A baloldali, Astorián készült képen még látszik a tüntetés miatti lezárás, míg a jobboldalin zavartalanul megy az éjszakai forgalom.)

Az esetről "véletlenül" három tény jutott eszünkbe. Az első, hogy a magyar adórendszer mellett az adóhivatal szinte bármelyik cégnél tud szabálytalanságot találni, s ha akar, büntet. A második az, hogy a Fidesz törvényt is módosított azért, hogy Simicska Lajos jobbkeze - az előírt közigazgatási tapasztalat hiányában is - a Nemzeti Adó- és Vámhivatal élére kerülhessen. A harmadik, hogy a Fidesz olyannyira küzdött ezen tüntetés sikere ellen, hogy Navracsics helyettes államtitkára, a Fidelitas és a Nézőpont Intézet üdvöskéje "közösülésre biztatta" a rendezvény egyik arcát.

A Fidesz pitiáner ünnepi trükkje nem tudja megállítani az elégedetlenséget.

Ha valaki mégis látna összefüggést a Fidesz ellen tüntető több tízezres tömeg és a hirtelen kameraromlás között, annak figyelmébe ajánlom, hogy mit mondott Orbán két és fél éve, egy március 15-én.

    Bizonyára mindenki számára ismerős a kép: állunk az iskola udvarán, Petőfiéket ünnepeljük. És mindig elhangzik egy vékony, kedves gyermekhangon a következő mondat: "A nagyméltóságú helytartótanács sápadt vala és reszketni méltóztatott".

    Nos, ez a mondat immáron újra valósággá vált. Nekünk is van nagyméltóságú helytartótanácsunk, amely sápadt is és reszketni is méltóztatik. S így, sápadtan és reszketve oktatja ki immár a népet is, az Alkotmánybíróságot is, a sajtót is és persze az ellenzéket is. [Orbán Viktor]

Orbán Viktorról persze tudjuk, hogy sosem reszket. Mint ahogy sohasem hazudik.

Ui.:
A "köz"médiában legalább háromnegyed ötig semmilyen hírt nem adtak az Orbán-rendszer elleni tüntetésről. Háromnegyed négykor a vezető hír a kelet-törökországi földrengés volt, de a tüntetésnél fontosabb volt az ausztrál cápariadó is. A közrádióban a tüntetés utáni hírblokkban sem szerepelt, cserébe szó volt a balatonberényi '56-os megemlékezésről is. Sőt, még a közlekedési hírekben se említették, hogy miért van lezárva a Március 15-e tér környéke...

Korábbi posztjaink a Fideszről és a nemzeti ünnepekről:
    Miért kellett cenzúrázni a Petőfi verset?
    Fizetett statisztákkal tapsoltatta magát Orbán