Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. december 19., hétfő

11.335 - 2012. évi Adóváltozások > VOSZ KMRSZ Hírlevél 2011/12/51


From: VOSZ KMRSZ Hírlevél
Date: 2011. december 19. 
Subject: VOSZ KMRSZ Hírlevél 2011/12/51
To: jozsef@kutasi.eu


vosz-kmrsz_hirlevel.jpg
1               hirlevelfejlec_20111251.jpg

        


Tisztelt Kutasi József ! 

nevnap_06.jpgSok szeretettel köszöntjük: Viola, Teofil, Tamás, Zénó, Viktória, Ádám, Éva, Eugénia 
nevű olvasóinkat.  
          
     
Boldog Névnapot kíván a VOSZ KMRSZ!

 


balra_csillag.jpg

Adómentes, új juttatási elem! Betegségbiztosítás

Elszámolható a munkavállalóra kötött magas színvonalú egészségügyi ellátás
 
Januártól lép életbe, de már most érdemes számolni a cégvezetőknek a munkáltatói betegségbiztosítással, mint adómentesen adható, elszámolható juttatási elemmel.

A pár hete elfogadott adójogszabály-módosítás kiterjeszti az adómentességet a munkáltató által a magánszemély javára fizetett, visszavásárlási értékkel nem rendelkező betegségbiztosítások díjára is, így hasznos juttatási elem lehet a munkáltató és munkavállaló számára egyaránt. Megfelelő, szolgáltatásalapú betegségbiztosítás megkötésével ugyanis a munkáltató nem csak elszámolható, magas színvonalú egészségügyi ellátást biztosíthat a munkavállalóinak, decsökkenteni tudja a cég egészségügyi kiadásait és alkalmazottainak kiesését a munkaidőből. A PrivateMed betegségbiztosítással rendelkező ügyfeleknek ugyanis rendelkezésükre áll egy éjjel-nappal hívható orvosi call center, ahol nemcsak orvossal konzultálhatnak, hanem az időbeosztásuknak megfelelő orvosi vizsgálat időpontot is egyeztethetnek, tehát lényegesen lerövidül a várakozási idő. A munkavállaló előnye emellett, hogy jó minőségű szolgáltatást kap kapcsolati tőkéjétől függetlenül, paraszolvencia nélkül, hiszen a kezelést a biztosító fizeti.

Lányi András, az UFS Group elnöke: AZ UFS Group és az UNION Biztosító 2008-ban elsőként vezetett be szolgáltatásalapú magán-egészségbiztosítást, ezért forradalmi lépésként éljük meg, hogy a betegségbiztosítás kikerült a természetbeni juttatások köréből, hiszen évek óta igyekszünk felhívni az érintettek és a döntéshozók figyelmét ennek jelentőségére. Ha a betegségbiztosítást juttatási elemként kezeljük, elmondható, hogy a munkavállaló számára leginkább megtérülő juttatási elemről lehet szó, de azt gondolom, hogy a betegségbiztosítás sokkal több puszta juttatási elemnél.

Tudjon meg többet a szolgáltatás alapú betegségbiztosításról:


2012. évi Adóváltozások

Személyi jövedelemadó

Adóalap-kiegészítés
A korábbi tervekkel ellentétben az adóalap-kiegészítés 2012-től 2 millió 424 ezer forint éves bruttó jövedelem összegig nem alkalmazandó, e határ felett 27%-os mértékkel kell megállapítani. Azaz, az effektív adóteher 2 millió 424 ezer forint éves bruttó jövedelem összegig (a jelenlegi 20,32%-al szemben) 16% lesz, az e feletti jövedelem összeg után változatlanul 20,32% marad.

Családi kedvezmény
A jelenleg hatályos szabályozást kiterjesztve a családi kedvezmény azok esetében is igénybe vehető, akik jogosultak a családi pótlékra, de valamilyen oknál fogva azt nem veszik igénybe. A családi kedvezmény mértéke nem változik.

Kifizetői adóelőleg levonási kötelezettség
A törvénymódosítás szűkíti azoknak a körét, akik esetében a kifizetőnek nem merül fel adóelőleg-levonási kötelezettsége. A jövőben a kifizetőnek csak akkor nem kell adóelőleget megállapítania és levonnia az általa kifizetett összegekből, ha azt igazoltan egyéni vállalkozó vagy mezőgazdasági őstermelő magánszemély részére teljesíti. A törvénymódosítás az adóelőleg-levonást megalapozó nyilatkozattételt ismét szabályozza.

A jelenleg hatályos szabályoktól eltérően a magánszemély a jövőben legfeljebb csak a bevétel 50 százalékáig terjedő mértékű igazolható vagy igazolás nélkül elszámolható költségről, költséghányadról tehet nyilatkozatot.  Tovább>>>

Kálix Géza 
VOSZ KMRSZ
EB elnök


Tájékoztató a kötelező kamarai regisztrációról

A vállalkozások fejlesztését segíti a hozzájárulási díj

2012. január elsejétől kötelezővé válik a Magyarországon bejegyzett cégek és egyéni vállalkozások kamarai regisztrációja. A hozzájárulás – nem pedig tagdíj – évi 5 ezer forint lesz, a befolyó összegből olyan országos adatbázis épül, amelynek segítségével 1-2 év alatt kiszűrhetőek a nem működő cégek, és a kamarák valós adatokon alapuló gazdasági elemzéseket készíthetnek.

Mivel az adómódosításokat tartalmazó, nemrég elfogadott salátatörvény a kamarai törvényt is módosította, a vállalkozásoknak a cégbejegyzésüket követő 5 napon belül be kell jelentkezniük a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál. Ez azt jelenti, hogy kötelező kamarai tagság ugyan nem lesz, de regisztrációs kötelezettség igen.

A kamarai hozzájárulás – nem pedig tagdíj – 2012. január 1-től évi 5000 forint lesz. Cserébe a kamarák további térítés nélkül gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelezési tanácsokat, valamint üzletipartner-keresési és pályázatfigyelési szolgáltatásokat nyújtanak majd. Tovább>>>


Társadalmi egyeztetésen az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok!

Társadalmi egyeztetésre  kerültek a régóta várt egészségre nevelő
életmód és szemléletformáló programok.

Beadásuk minden tekintetben csak 2012-ben indul, pontos dátum még nincs megadva. 

A legfontosabb tények:
leginkább csak szervezeti és non-profit, intézményi pályázók, valamint non-profit kft-k indulhatnak, gazdasági társaságok nem pályázhatnak sajnos
- az első KONV jelű kiírás a konvergencia régiók programja - 5 Mrd Ft.os kerettel, némileg más célrendszerrel, mint a másik pályázat! Ez a program kistérségi logikán működik majd
- a második pályázatban sportszervezetek, egyesületek is indulhatnak, itt a keret megosztott, 400 M Ft jut a Közép Moi régióra és 400 millió pedig a többi régióra. Az A komponens témái mehetnek a KMR régióra, a B komponens témái pedig a többi régióra. 

A programot jelenpillanat  is a ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft. véleményezi! Amennyiben kérdése, felvetése támad, megköszönjük, ha jelzi Felénk! A pályázati projektek előkészítésében, összeállításában, azok projektmenedzsmentjében nagy örömmel segítünk, közreműködünk!!

Pályázati felhívás az Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok a kistérségekben

Pályázati felhívás - Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok 

ProjectMine Gazdasági Tanácsadó Kft. H-2045. TörökbálintHosszúrét u. 1. VIV Center Irodaház Mobil: +36 / 70 931 5585
Email: semperger.kinga@projectmine.hu


Építőipari Művezető Tanfolyam

Budapest, 2012. február 2. – április 14.
Az ÉVOSZ a bajor Hanns Seidel Alapítvány pécsi Építőipari Képzőközpontjával és a pécsi Pollack Mihály Építőipari Szakiskolával közösen 2012. február 2-tól 204 órás építőipari művezető továbbképző tanfolyamot szervez Budapesten, az ÉVOSZ Titkárság épületében. A továbbképzéssel Szakszövetségünk a művezetői munkakört betöltő, vagy betölteni kívánó szakemberek számára kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy korábban megszerzett ismereteiket felfrissítsék, és rendszerbe foglalják, és azokat a mai elvárásoknak megfelelő ismeretekkel egészítsék ki.

A részvétel feltétele: szakmunkás végzettség esetén legalább négy év, technikusi, vagy ennél magasabb szakirányú iskolai végzettség esetében legalább két év szakmai gyakorlat.  Részletes tájékoztató        Jelentkezési lap

A tanfolyammal kapcsolatban bővebb felvilágosítást az ÉVOSZ Titkárságán Pete Zoltán ad.
Tel.: 201-03-33/20 mellék, E-mail: 
evosz.pz@mail.datanet.hu


Zrínyi Miklós Nemzetvéde​lmi Egyetem, munkaadói adatbázis, regisztrác​iós lehetőség

A TÁMOP 4.1.1.-es európai uniós nyertes pályázat eredményeképpen intézményünk egykori és jelenlegi hallgatói számára nyújtott szolgáltatásai hatékonyabbá és differenciáltabbá váltak. 

A projekt keretében megvalósult négy alprojekt a következő:
- a diplomás pályakövető rendszer kialakítása,
- adatalapú vezetői információs rendszer létrehozása,
- mentor-rendszer felállítása,
- alumni rendszer (AR) kialakítása.

A pályázat kiemelt célja volt a munkaerő-piaccal történő szorosabb kapcsolattartás, az együttműködés erősítése, amelyhez megfelelő alapot szolgáltatott az a kutatás, amely az aktív hallgatóink munkaerő-piaci elvárásait, valamint a munkába lépett végzőseink elhelyezkedésre vonatkozó tapasztalatait is elemezte. 
A megvalósított program keretében több informatikai fejlesztésre került sor: a
http://dpr.zmne.hu egy olyan portál, amely önszerveződő közösségként működik. A portál a jelenlegi és egykori hallgatóinkon túl olyan cégek intézmények számára hozzáférhető, akik munkalehetőséget kínálnak, munkaerőt keresnek kifejezetten intézményünkben végzettek számára. Bővebben


Brüsszel Center Hírlevél

Az év utolsó napjaiban...
Az év utolsó napjaiban még uniós támogatás a fenyőfa alá, vagy a szilveszteri fogadalmakhoz?


gép-eszközbeszerzés: 30% támogatás max.: 20 millió forint 
informatika: 40% - 50%támogatás max.:10 millió forint
innováció! 

Szakértőink , pályázatíróink most is készen állnak, hogy segítsenek az elképzelése megvalósításában.Keressen minket, és küldje vissza előminősítő adatlapját, hogy tájékoztatni tudjuk az esélyekről és a lehetőségekről. Pályázati adatlap

Brüsszel Center Magyar Pályázati Tanácsadó Központ
1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 125.
telefon: 1/402 4755; mobil: +36 20 972 4375; faxszám: 1/ 402 4754 www.bcenter.hu


Jövőorient​áltságát felmérő kérdőív

A VOSZ KMRSZ és a Corvinus Egyetem Jövőkut Tanszékének együttműködésében készíti a Tanszék a


" Közép-magyarországi régió tudásgazdasága 
jövőképének kialakítása interaktív foresight-tal" 
című kutatási projektet.

Kérjük, hogy a régióban működő KKV-k jövőorientáltságát felmérő kérdőívet szíveskedjenek 2011. december 20-ig kitölteni. A kérdőív a http://futuresme.uni-corvinus.hu/limesurvey/ internetes oldalon érhető el.  

Kérjük, amennyiben ideje engedi, és szeretne aktívan részt venni a régió jövőképének kimunkálásában internetes véleménycserék és jövőkép-építés formájában, akkor a honlapon található online eseményeken is vegyen részt. (A kutatás hivatalos honlapja a következő címen érhető el: 
http://futuresme.uni-corvinus.hu/).
 
Egyúttal felhívjuk szíves figyelmét, hogy a felmérés eredményét a kutatás honlapján (
http://futuresme.uni-corvinus.hu/) elérhetővé tesszük.

Természetesen a fáradozásuk ellenszolgáltatásaként  a kutatás anyagát a válaszolók számára hozzáférhetővé tesszük.  Bővebben


2011 Karácsonyi ajándékunk – a Rákóczi-szabadságharc örök emlékére

Kedves Barátaim! Mától, péntek délutántól letölthető bárki számára az Ismét Vereckénél c. Rákóczi ballada.

2 év kemény munkája, az utóbbi fél év megfeszített teljesítménye, zavartalanul ki merem jelenteni, szép mű született. Hála sok-sok résztvevő, alkotó, önkéntes segítő szorgalmának. Elmondhatjuk, minden mozzanata belső hitből, erőből, áldozatkészségből készült – minden külső támogatás nélkül.
A teljes film elérhető és letölthető a 
http://video.amm-gubcsi.hu/Ismet_Vereckenel.mpg linken.



ADVENTTŐL VÍZKERSZTIG SZENTENDRÉN
 

2011. november 27. – 2012. január 8.

Az adventi szabadtéri programok helyszíne, Szentendre uniós forrásbólmegújult történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözve várja a látogatókat november 27-étől január 8 –ig. 
A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan közös gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún. Advent első vasárnapján az Önkormányzat és a Polgármesteri Hivatal képviseletében Szentendre polgármestere gyújtja meg az első gyertyát. A következő vasárnapon a pedagógusok és egészségügyi dolgozók, majd a város iparosai és kereskedői, az utolsó alkalommal pedig a város művészei és sportolói gyújtják meg az adventi lángot. A gyertyagyújtás előtt a város óvodásai adnak rövid műsort, utána pedig a város éttermei jóvoltából pogácsával, forralt borral és teával kínálják az ünneplő közönséget. 

Az adventet megelőző szombatokon délután 3 órától a város iskolásai adnak rövid adventi műsort a Fő téren. Ugyanitt kerül sor a szentendreiek közös óévbúcsúztató ünnepére, ahol a koccintást utcabál követi. Tovább>>>             Program