Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. január 6., hétfő

18.340 - A megújuló Várkert Bazár felett, a Budai Vár Cortina-falán a Vízhordó-lépcsőnél áll a 4 méter magas Mária-szobor.


Feladó: Tibor Bartus
Dátum: 2014. január 6. 14:41
Tárgy: ÁLL A MÁRIA-SZOBOR A VÁRBAN....
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu>,


Szűz Mária , Jézus Krisztus szent anyja - magyar ország Patrónája áld meg nemzetedet akinek a koronáját elfogadtat most és mind örökre.Szent Fiad segítségével egyesítsd ezt a sokat szenvedett 
népet, mert Fiad és a te segítséged nélkül  nem találjuk utunkat , oda ahová rendeltél bennünket.
Dicsőség Istennek és nemzetünknek, aki megszeretne maradni  ebben a világban ,ahol megkezdődött a teljes megtisztulás, szívünkben és lelkünkben.

                                                                                                   B.Tibor Szeged.2014, január. 06.


Már áll a 4 méter magas szobor a Budai Vár fokán. Mátyássy László művét már ti is láthatjátok, még a Duna túlpartjáról is.
Áll a Mária-szobor a Várban
BUDAPEST.BLOG
Fotók: Mária-szobor hivatalos oldala, Sóki Tamás
>
2013-11-13 20:23

A megújuló Várkert Bazár felett, a Budai Vár Cortina-falán a Vízhordó-lépcsőnél áll a 4 méter 
magas
Mária-szobor. Mátyássy László szobrászművész az Immaculata Alapítvány felkérésére készítette el ezt a műalkotást.

Az Alapítvány célja az volt, hogy egy olyan alkotás kerüljön a vár fokára, ami az ország egységét szolgálja, és békét, szeretet sugároz.

A szobrászművész szándékosan úgy ábrázolja Máriát, hogy az "nem ér hozzá a gyermek Jézushoz, kezeit csak óvó mozdulattal előtte tartja, ily módon a gyermek lebeg anyja teste előtt, érzékeltetve a misztériumot, a csodát, melyet a megtestesülés jelent. A kis Jézus jobb kezét áldásra emeli, baljában gömböt tart, mely a világmindenséget szimbolizálja" - olvasható a szobor hivatalos honlapján.

Eddig még csak a szobor kicsinyített, 1,6 méteres változatát az láthatták az érdeklődők a Várnegyed Galériában. Most azonban végre az eredetiben is gyönyörködhetünk, nem csak a budai oldalról nézve.

Így készült a 403 cm magas szobor:

Már áll a 4 méter magas szobor a Budai Vár fokán. Mátyássy László művét már ti is láthatjátok, még a Duna túlpartjáról is.
BUDAPEST.BLOG



A megújuló Várkert Bazár felett, a Budai Vár Cortina-falán a Vízhordó-lépcsőnél áll a 4 méter maga Mária-szobor. Mátyássy László szobrászművész az Immaculata Alapítvány felkérésére készítette el ezt a műalkotást.

Az Alapítvány célja az volt, hogy egy olyan alkotás kerüljön a vár fokára, ami az ország egységét szolgálja, és békét, szeretet sugároz.











A szobrászművész szándékosan úgy ábrázolja Máriát, hogy az "nem ér hozzá a gyermek Jézushoz, kezeit csak óvó mozdulattal előtte tartja, ily módon a gyermek lebeg anyja teste előtt, érzékeltetve a misztériumot, a csodát, melyet a megtestesülés jelent. A kis Jézus jobb kezét áldásra emeli, baljában gömböt tart, mely a világmindenséget szimbolizálja" - olvasható a szobor hivatalos honlapján.

Eddig még csak a szobor kicsinyített, 1,6 méteres változatát az érdeklődők két hétig láthatták a Várnegyed Galériában. Most azonban végre az eredetiben is gyönyörködhetünk, nem csak a budai oldalról nézve.

Így készült a 403 cm magas szobor:










Dávid Katalin művészettörténésszel és Erdélyi Zsuzsanna néprajztudóssal
 
  YBL MIKLÓS 200. SZÜLETÉSNAPJÁN
                  ADJÁK ÁT A TELJESEN FELÚJÍTOTT 
                  VÁRKERT-BAZÁRT 
HAZÁNK POLGÁRAINAK.
TALÁN ISTENI SUGALLATRA, PONTOSAN ERRE A NAPRA ÍRTA KI ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK URUNK A SORSDÖNTŐ VÁLASZTÁST!
ADJA ISTEN, HOGY MÁRIA ORSZÁGA MARADHASSUNK.
 
        TEGYÜNK MEG ÉRTE MINDENT!!!
              HAJRÁ MAGYARORSZÁG!                         
                               HAJRÁ MAGYAROK!
 
                                         Bartus Tibor