Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2017. június 12., hétfő

22.277 - ​TÍZMILLIÁRDOKAT AD A KORMÁNY A ZSIDÓ OLIMPIÁRA

2017. 06. 12. 06:06
MTI

​​
TÍZMILLIÁRDOKAT AD A KORMÁNY A ZSIDÓ OLIMPIÁRA

Több mint harmincmilliárd forintot különített el a kormány a 2019-es Európai Macabbi Játékokhoz szükséges sportlétesítmények kiépítéséhez, a beruházást Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter felügyeli - írja hétfői számában a Magyar Nemzet. 

A napilap egy múlt csütörtökön megjelent határozatra hivatkozva ismerteti, hogy a beruházáshoz már az idei költségvetés terhére 2 milliárd forintot biztosítanak, amelyben nincsen benne a tervpályázat lebonyolítására és a kiviteli tervek elkészítésére jóváhagyott további 1,6 milliárd forint.

Jövőre már csak a kivitelezésre 12,8 milliárd áll rendelkezésre, 2018-ban pedig 15,3 milliárdos keretet kap a büdzsében.

Az Európai Maccabi Játékok az európai zsidó közösség multisporteseménye, amelyet négyévente, két esztendővel a zsidó olimpiaként is ismert és mindig Izraelben rendezett Maccabi világjátékok után tartanak meg. A legutóbbi ilyen verseny 2015 nyarán Berlinben volt, és novemberben döntöttek a 2019-es helyszínről, akkor Budapest Bázelt előzte meg.

A Világgazdaság arról számolt be hétfő lapszámában, hogy a tíznapos sporteseményen várhatóan több mint 40 ország 2500-3000 sportolója vesz majd részt. A hazai rendezést a Maccabi Vívó és Atlétikai Club, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) közös pályázat útján nyerte el.

A játékoknak két fő helyszíne lesz, a Kerepesi útnál építendő sportkomplexum, amely főként a teremsportoknak ad otthont és a Margitsziget, ahol egyebek között a vizes számokat bonyolítják le. Mint írták, az állami támogatások mellett a rendezvény finanszírozása mögé az üzleti szféra is beállhat, hamarosan elkezdődnek a szponzori tárgyalások.

A sportolókat négycsillagos szállodákban kell elhelyezni, így a hotelekkel is tárgyalnak már a szervezők.