Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. október 5., hétfő

3.568 - És még ezután megpróbálja leégetni a közönség előtt az embert? Elég szomorú! Magyarok Világ Szövetség elnöke létére?!

Nyilt levél!

To: Kutasi József

Sent: csütörtök, 2009. július 30. 9:33 AM

Subject: Magyarok Világszövedtség, és elnöke támogatását kérem az Agusztus 20-20-es napok Győr-Méánfőcsanaki eseményekhez!

 

Patrubány Miklós.

Elnök.

Magyarok Világszövetsége.

Budapest.

 

Tisztelt földim, tisztelt Elnök Úr!

 

Köszönettel nyugtázom kedves válaszát,  igen, amíg élünk nekünk harcolnunk kell világszerte az Átkozott Trianoni végzet ellen,és az, hogy a több mint ezeréves hazánk 1920- több mint kétharmadát elrabolták. Városainkkal falvainkkal erdőinkkel hegyeinkkel és ásványainkkal, népünkkel együtt.

 

Az elrabolt népünket sok helyen még a saját anyanyelvében sem hagyják szabadon békén. Szerintem akárhol is élünk, de nekünk faji, és nemzeti kötelességünk van a Kárpát medencei Magyar népünk iránt, és igaza van, amikor azt írta, hogy" Addig pedig marad a mindennapi harcunk. Köszönöm, hogy ebből Ön is, távol a Hazától, nap, mint nap kiveszi a részét."

 

Ezért élünk, és halunk, mert ahogy a Wass Albert bátyám örökké írta és mondta, hogy " Sándor Öcsém, aki magyarnak nem jó, az embernek is hitvány!" És én, meg gyermekeimmel együtt, az őseimhez méltón, nem akarok hitvány Magyar lenni!

 

Amint már jól tudja, hogy én évtízedeken át együtt dolgoztam Zolcsák István, Dr. Wass Albert, Dr. Nádas János, Dr. Nánay Endre, Dr. Kövér László, Dr. Hites Kristóf, -és még néhány más Erdélyi Világszövetség Társelnökökkel. Ugyancsak mint egy másik Társelnök, és az VSZ-Sydneyi Csoport elnöke. 1981-2005.között.Szervezetünk  már nemlétezik.

 

Én aki 1981-óta örökké együtt dolgozott Nemzetközileg a Zolcsák Istvánnal és főleg Wass Alberttal, mi szültük meg a Nemzetközi akciókat, és általában Zolcsák meg én viteleztük ki, engemet  nagyon is lesújtott  évekkel ezelőtt Albert bátyám halála.

 

Tiszteletből 2000-ben egy életnagyságnál nagyobb mellszobrot készítettem róla, a fiatalabb évei után, és az első " Cool Cast Bronze másolatot Bartha József Református Pap templomában de inkább a Holt Marosi Református gyülekezetnek adományoztam ajándékba, ahol az Albert bátyám hamvait megőrizték..

A második, és Silicon öntődéi Bronzból készült másolatot a Wass gyerekek több-ezer amerikai dollárért megrendelték, és szülővárosomnak Kolozsvárnak akarták adományozni, de a Funárék nem engedték. Majd Budapesten a Lengyel zsidó származású Demszky polgármester is kirohant ellene mint Zrinyi a várból. Így délre Bonyhádra került, ahol nagy tiszteletben van tartva, egy helybeli szobrászművész által szép ízlésesen tervezett alapzaton a város közepén mint köztéri emlékmű.

 

Több másolatot nem akartam készíteni, de egy közös ismeretünk a Haszman Pál Alsó Csernátoni Székely Múzeumból, és Győr-Ménfőcsanakon ahol 1944-56-ig felnőttem, ott a Kamocsárné. Mező Szilvia Úrasszony az Élet-Tér  Alapitványí elnöke kért, aki nagyon is támogatja anyagilag segíti az erdélyi Magyar Árvaházakat, Ő, vagyis ők is kértek egy másolatot, amit most agusztus, 20-ai Szent István ünnepségeken, és ha jól tudom 22, fogják ezt az aluli levelem látható Wass Albert életnagyságnál nagyobb mellszobor alkotásom 3.dik másolatát leleplezni.

 

 

Már előzőleg volt róla szó a Kamocsárné által, de mivelhogy annyi évek után, most ön válaszolt, azért az Albert bátyám emlékére, tiszteletére, megkérem, Őnt, hogy most a Győr-Ménfőcsanaki "Élet Tér Alapitvány" Kamocsárné, Mező Szilvia elnöknőkét, a kmsz@vivamail.hu  vagy a szilvia.mezo@yahoo.com vagy az info@elet-ter.eu és általa szervezett eseményt agusztus 20-22. ei eseményeket, de főleg a Wass Albert mellszobrom leleplezését támogatni, és azon az ünnepi eseményen ha lehet részt venni.

 

Vitéz Gr. Andrássy József barátom mondja el helyettem a mondani valómat az ottani barátok, rokonok, iskolatársak, és a falú népe előtt.

 

Tisztelettel: Sándor.

Dr. Kolozsy, Sándor.C.D.V.A.

Szobrászművész.

 

Blacktown-Sydney.

Ausztrália.

 

U.I. Tekintse meg, itt a levele alatti részt, köszönöm.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

                                 

----- Original Message -----

Sent: Tuesday, July 28, 2009 10:11 AM

Subject: Mindennapos harcunk magyarságunkért - RE: 1-/t-támogatásukat kérem, a " Magyarul ismertető utcai táblákat, a 987-ben a KOLOZS- Vezér várát építette, melyből KOLOZSVÁR Magyar város keletkezett!

 

Dr. Kolozsy Sándor.C.D.V.A.

kolozsvári születésű Nemzetközileg elismert hivatásos Szobrászművész.

 

Kedves Dr. Kolozsy Sándor!

 

Köszönöm, hogy megtisztelt bennünket bizalmával.

 

Mint átmenetileg Budapesten szolgáló, de Kolozsváron élő magyar, saját bőrömön érzem a román társadalomban jelen levő magyarellenességet.

Ezzel nap, mint nap birokra kelünk.

 

Bízom abban, hogy magyar nemzetünk képes lesz jelen nehéz helyzetében megkapaszkodni, majd újból talpra állni.

Akkor majd nem csak Kolozsváron, hanem az egész Kárpát-medencében magyar nyelven is kiírják a települések és a történelmi ereklyék nevét.

 

Addig pedig marad a mindennapi harcunk. Köszönöm, hogy ebből Ön is, távol a Hazától, nap, mint nap kiveszi a részét.

 

Magyar testvéri szeretettel

Patrubány Miklós

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------