Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 2., péntek

5.225 - Levágatja a haját az országért Kövér László

http://www.nemzetihirhalo.hu/images/fejlec800.jpg

* www.nemzetihirhalo.hu *************

Négypárti levelet fog kapni Orbánt Viktor
FN.hu, MTI 2010. április 2. 10:14

Közös levélben szólítja fel a listavezetők vitáján való részvételre Orbán Viktort, a Fidesz elnökét az a négy párt, amelyik képviseltette magát a vita részleteinek megvitatására összehívott pénteki egyeztetésen.

A Lehet Más a Politika (LMP) által kezdeményezett egyeztetésen - amelyen a Fidesz és a Civil Mozgalom nem képviseltette magát - az áprilisi választásra országos listát állított erők közül az MSZP, az MDF, a Jobbik és az LMP delegáltjai állapodtak meg erről.

A szocialisták szóvivője, Budai Bernadett azt mondta, ha a Fidesz a pártok vezető politikusainak vitáján sem vesz részt, akkor annak az MSZP sem látja értelmét. Szabó Gábor a Jobbik kampányfőnöke és Karácsony Gergely, az LMP sajtófőnöke úgy látja, hogy ha ez a két párt távol marad, akkor feleslegessé válik a vita. Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke azt közölte: pártjuk miniszterelnök-jelöltje, Bokros Lajos bárkivel hajlandó vitába szállni.

Végül a jelenlevők abban egyeztek meg, hogy egy közös levelet küldenek Orbán Viktornak, amelyben felszólítják a Fidesz elnökét, hogy álljon ki a vitára.

"Felhívjuk az MSZP, a Jobbik, az LMP és az MDF figyelmét arra, hogy a magyar emberek a választás első fordulójában el fogják dönteni, hogy melyik az a két erő, ki az a két jelölt, akiknek a legnagyobb esélyük lesz programjuk megvalósítására. Az MSZP-Jobbik-LMP-MDF-
kezdeményezésről mindaddig nem időszerű beszélni" - reagált a kezdeményezésre Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Az MDF szerint a Fidesz-függő pártok miatt marad el a vita. Somogyi Zoltán kampányfőnök közleménye szerint "Csak a Fidesz - mondta ma az MSZP, a Jobbik és az LMP a miniszterelnök-jelölti vita megbeszélésén. Bokros Lajos a Fidesz-függő pártokkal szemben most is azt mondja: Csak az ország! Ezért Bokros Lajos továbbra is ragaszkodik a program-vitához, ha eljön a Fidesz, ha nem."

STOP - Kapcsolódó:
   Levágatja a haját az országért Kövér László
   Kövér László cselekvésre szólított fel
   Kövér László: gátlástalan és bunkó ellenzéke lesz a polgári szövetségnek
   Kövér László: leltár kell és elszámoltatás - lehet fordított sorrendben
   Kövér László gyógyítaná Magyarországot
   Kövér László: a bizonytalanság növekszik
   Kövér László elkezdte!
   Chuck Norris elszámolt végtelenig. Kétszer...