Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 4., vasárnap

5.269 - Egy "labdazsonglőr", egy visszavonult karatemester

From: Nemzeti Hirhalo <hirhalo@fw.hu>
Date: 2010. április 04.
Subject: Az utolsó hétig vártak a legnagyobb durranással a kampányban
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>

Az utolsó hétig vártak a legnagyobb durranással a kampányban
2010.04.04 06:44 STOP

A Fidesz Orbán Viktor kampánykörútjára, nemzetközi elsimertségére, évértékelőjére felépített kampányvideóval, Mesterházy Attila meghitt családi életére felfűzött kampányfüzettel, a Jobbik küzdősport-bajnokokra koncentráló videóval jelent meg a kampány végén.

Szinte ugyanazon a napon jelentkeztek a legnagyobb pártok a kampányanyagukkal. Szerdától látható az interneten Orbán Viktor főszereplésével a Fidesz kampányvideója. Láthatjuk a Fidesz elnökét komoly hallgatóság előtt, elegáns helyszínen színpadra lépni, Jose Manuel Barrosoval, az EU elnökével kezet fogni, és láthatjuk szokásos Volkswagen kisbuszából kilépve kezet rázni egy település vendéglátóival. A megfelelő ember, a megfelelő időben. Itt az idő, Magyarország, hangzik a szöveg a videó alatt.


Fricska vagy egy bevált marketingsablon, hogy az ismert politikusnak egy autó hátsó ülésén kell ülnie, nyilatkoznia vagy csak komolyan néznie. Láttuk ezt már Gyurcsány Ferenc 2006-os videójában, legutóbb Mesterházy Attila kampánycsapata állt elő hasonlóval, de az ötlet rendkívül tetszhet a politikai szakmának, mert Orbán is feltűnik a jelenet: Orbán a Transporter hátsó ülésén szemléli a tájat.

Mesterházy Attila kampányfüzetével a legsikeresebb női magazin, a Nők Lapja oldalai közé szorítva találkoztunk. Mesterházyról szóló tízoldalas kis füzet arra épít, hogy megismertesse a politikus mögött álló embert az olvasókkal. A füzet második lapján nagy alakú, színes kép egy kisautóban ülő nevető fiúról. Igen, Mesterházy is volt gyerek.
A lapokon Mesterházy kommentálja élete eseményeit, és szót kap a feleség is, aki néhány mondatban kifejti, hogy hiányzik mindenkinek a családfő, de leginkább a gyerekeinek, mivel Mesterházy nagyon elfoglalt.

Az utolsó előtti héten botlottunk bele a Jobbik erőt demonstráló kampányának legújabb darabjára. Egy "labdazsonglőr", egy visszavonult karatemester, Shihan Orosz Attila kobudo mester, és egy majdnem Guiness-rekorder, és egy Kick Box európabajnok buzdítanak a szavazásra. Szeretem az országot, szeretem az igazságot, mondja a labdazsonglőr, akit a többiekkel együtt nevez élsportolónak a videó.