Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 7., szerda

5.325 - Igazságot Magyarországnak!

From: Monostori Csaba
Date: 2010. április 05.
Subject:  Igazságot Magyarországnak!
Forrás: Nemzeti Hírháló
To: Kutasi József

Igazságot Magyarországnak! Igazságot Európának!
Összmagyar megmozdulásra hív a Magyarok Világszövetsége
2010. június 4. péntekre, Versailles-ba

A megmozdulás célja a magyar és nemzetközi nyilvánosság figyelmét ráirányítani arra, hogy a magyar nemzetet és államot feldaraboló trianoni döntés az érvényes fegyverszüneti egyezmények felrúgásával, hadüzenet nélküli háborúval elért kész helyzet nagyhatalmi szentesítése volt, ugyanakkor a magyar nemzetnek kollektív háborús bűnösként való - tudatosan alaptalan és megfélemlítő - megbélyegzését, megalázását is jelenti. Erre emlékeztetni, a magyar nemzettel szembeni és az európai megbékélés iránti kötelességünk is.

A megemlékezés jellegét illetően a keresztény Európa védőpajzsaként minket, magyarokat megillető nemzeti méltóságra, egyetemes vonatkozásban pedig az élet szentségének a nemzetközi politika tengelyébe történő visszaállítására, a szolidaritásra tesszük a hangsúlyt. Ezt fejezik ki jelképeink - a szentkoronás címerrel díszített nemzeti és a székely zászló -, a nemzeti és a Székely Himnusz, jelszavaink, transzparenseink, öltözékünk, a nemzeti színű, illetve fekete karszalagok és öltözet-kiegészítők, az emléknapon tanúsított egész magatartásunk. Kérjük azokat, akik megtehetik, tájegységük jellegzetes viseletével vegyenek részt a megemlékezésen.

Az MVSZ a Magyar Köztársaság megyéiből, a Kárpát-medencének a trianoni diktátum nyomán elcsatolt területeiről, illetve a nyugat-európai emigráció országaiból jelentkezők számának megfelelő autóbuszok indítását kezdeményezi, szervezését segíti.

Felhívjuk mindazokat a magyar embereket, akik részt kívánnak venni a 2010. június 4-i Versailles-i megmozduláson, hogy jelentkezzenek az alábbi címek egyikén.

Továbbá felhívjuk mindazokat - köztük is kiemelten az ifjainkat foglalkoztató - szervezeteket, intézményeket, hagyományőrző és művészi együtteseket, amelyek bármilyen formában csatlakozni kívánnak a Magyarok Világszövetsége által itt meghirdetett megmozduláshoz, hogy részvételi szándékukkal, anyagi, műsoros, technikai, stb. felajánlásaikkal, javaslataikkal jelentkezzenek az alábbi címek egyikén.

Villámposta: hargita1956@yahoo.com és elnok@mvsz.hu
Telefon: +36-20-933-6294
Telefax: +36-1-485-4060
Igazságot Magyarországnak! Igazságot Európának!
A megmozdulás szervezőbizottsága