Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 8., csütörtök

5.360 - "Sokaknak fog fájni": Orbán Viktor 2 év kőkemény megszorításra készül

From: Nemzeti Hirhalo
Date: 2010. április 08.
Subject: Orbán Viktor
To: Kutasi József <antal@jozsef-kutasi.de>


"Sokaknak fog fájni": Orbán Viktor 2 év kőkemény megszorításra készül
A Fidesz elnök őszödi beszéde Kéri László és volt hallgatói előtt
2008-05-23 18:01 Hírszerző

Tizenkét éves kormányzásra készül Orbán Viktor. A Fidesz elnöke egy szűk körű értelmiségi találkozón azt mondta: az első két évben megszorításokat terveznek, "egyes csoportoknak rossz lesz, sokaknak sok minden fog fájni", például befagyasztanák a nyugdíjakat, de utána tíz éves programot hajtanának végre. Szerinte neki köszönhető, hogy Gyurcsány Ferenc bukásakor magával rántja az MSZP-t is. (...)

Orbán: Most betelt a pohár
,,'56-ban kelet elleni forradalmat vívtunk"
2007. október 23. 17:09 MNO

"A magyar ember nem szeret asztalt borogatni, nem egykönnyen veszítjük el a fejünket. Megvárjuk, amíg betelik a pohár. Most betelt" - mondta Orbán Viktor az 1956-os forradalomra emlékezve az Astoriánál, a Fidesz-nagygyűlésen. A józan munka első lépését a Fidesz elnöke a népszavazásban látja. (...)

Orbán Viktor és a kettős beszéd, avagy hol a pofátlanság határa
2008. december 14. vasárnap, 11:55 Kárpáti Harsona

A rendszerváltás előtti időkhöz hasonlította a jelenlegi helyzetet Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a párt szombati kibővített választmányi ülésén. Szerinte az akkori és a mostani politikai elitre is igaz az, hogy kormányozni nem tud. - Húsz éve azonban a rendszerváltással sikerült megteremteni a politikai szabadságot, a gazdasági szabadság viszont azóta is "börtönben sínylődik", azaz a magyar emberek nem tudnak vállalkozni, pedig éppen az emberek a gazdaság mozgatórugói. Orbán Viktor szerint tehát egy "gazdasági szabadságharcot kell vívni".