Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 9., péntek

5.379 - Magyarország: Sorsdöntő választás április 11-én > Lemaradt melléklet

From: Orbán Éva
Date: 2010. április 09.
Subject: lemaradt melléklet
To: Kutasi József

A szöveges mellékletet úgy tűnik, a gép nem vitte el. Ezért újra elküldöm, javítva.
Aki teheti közölje, vagy továbbítsa még éjfél előtt. Elnézést kérek a gép hibájáért. O.É.

Az elmúlt 20 év után akarsz-e Szebb Jövőt?!

Sorsdöntő választás április 11-én

 

A Nemzeti Kávézóban sajtótájékoztató keretében a választási kampányt értékelte a Jobbik részéről Vona Gábor és dr. Morvai Krisztina.

 

Vona Gábor elsőként a nyilvánosságra került Kubatov-eligazításra reagált. Arra kérte a Fideszt, hogy a meglévő – az állampolgárokról készült – adatbázisukkal ne éljenek vissza a választáskor, tartsák tiszteletben a törvényt és a választópolgárokat.

 

A választási kampánnyal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy április 11-én nem egyszerű választás történik, hanem NÉPÍTÉLET születik. Gyakorlatilag az elmúlt 20 esztendőről mond ítéletet a lakosság.

 

Azok, akik úgy látják, hogy jó irányba haladt az elmúlt 20 év alatt az ország, és kisebb-nagyobb módosításokkal továbbra is ezen az úton haladjon, azok a parlamenti pártok közül választanak.

 

Azok viszont, akik elégedetlenek, és azt akarják, hogy új irányt véve, nemzeti érdekeket képviselve induljon az új parlament, azok radikális nemzeti erőre, a Jobbikra adják a szavazatukat, és valóban választanak.

 

A Fidesz és az MSZP a kampányban nem egymással, hanem azzal volt elfoglalva, hogy a Jobbikot a politikai palettáról lesöpörjék, nem válogatva az eszközökben. Az 1989-90-es években alakult kreatúra pártok önmagukból kiindulva úgy gondolják, hogy a Jobbik nem alulról, a választók igényéből szerveződő párt, hanem külföldi segítséggel, felülről szervezet pártalakulat, melyet a választók feje fölött hoztak létre. El sem tudják képzelni, hogy ilyen 20 év után, melynek ők a felelősei, a magyar társadalom megelégelte az uralmukat. A Jobbik, ez, a földből kinőtt párt 1945 óta az első lehet a magyar országgyűlésben, mely valóban tisztán és alulról szerveződik.

 

Az elmúlt 20 évben megteremtődött egy nagykoalíció, amelybe minden parlamenti párt becsatlakozott. Bármilyen eredmény születik a választásokon a két fordulóban, az a parlamentben is folytatódni fog.

Akár hány párt jut be a parlamentbe, csak két oldal lesz.

Az egyik oldal lesz az elmúlt 20 évet védők oldala, melybe az SZDSZ-utód LMP is sorolandó, ha bejut.

Lesz egy másik oldal, mely egy egészen új, felemelkedő útra szeretné terelni Magyarországot. Ez a két oldal fog küzdeni egymással. Vona Gábor nagyon reméli, hogy a magyar emberek átérzik ennek a kérdésnek a fontosságát, súlyát, Magyarország jövőjét illetően, és az elmúlt 20 évvel szemben a Szebb Jövőre fognak szavazni.

 

Dr. Morvai Krisztina  EP-képviselő, a Jobbik államfő-jelöltje nemzeti jogvédőként értékelte a helyzetet, akit azért választott ezekre a feladatokra a Jobbik, mert rendíthetetlenül a polgári és politikai szabadságjogokért szállt és száll síkra.

A kampányról szólva kijelentette, hogy ez egyértelműen az elmúlt 20 év folytatása volt.

Míg a különböző diktatúrákban elszenvedő, megvezetett a választó, addig a demokráciában információkkal, véleménnyel rendelkező, szabad ember. Az elmúlt 20 esztendőben becsapásoknak és a tájékoztatók szolgalelkűségnek lehettünk a tanúi. A szó igazi értelmében szabad választásra nem volt lehetősége az állampolgároknak, mivel a döntéshez szükséges információkról nem volt tudomásuk, de a róluk készült adatbázisokkal a titkos választáshoz való joguk is sérült.

 

A legfőbb kérdések dr. Morvai Krisztina EP-képviselő, államfőjelölt szerint:

 

1./ lesz-e igazságtétel, elszámoltatás, büntetőjogi felelősségre vonás, polgári jogi kártérítés, ill. eredeti állapot visszaállítása az ellopott nemzeti vagyont illetően az elmúlt 20 év vonatkozásában.

 

2./ Az eddig képviselt nemzetközi érdekeknek rendeljük-e alá hazánkat, másodrendűként, szolgaként, alattvalóként, vagy pedig nemzeti önrendelkezési elv alapján, Magyarországon a magyarok dönthessenek a sorsukról.

Kérdés, hogy egyetértenek-e az állampolgárok a jogfosztottság felszámolásában.

Tény, hogy:

- a 90-s évek elején a Zétényi féle Igazságtétel törvényjavaslatot és a felelősségre vonást a Fidesz ellenezte.

- a 2006-os őszi brutalitással és jogsértésekkel kapcsolatban az igazságszolgáltatásért, a felelősségre vonásért a Fidesz sajnos ismételten a külföldi elvárásoknak megfelelően nem állt ki.

 

3./ A jobbik, mivel nem vett részt az elmúlt 20 év visszaéléseiben, nincs félni valója, következetes a számonkérésben.

 

- A parlamenti pártok részt vettek a globális tőke érdekérvényesítésében, az EU-csatlakozás - Magyarországra nézve hátrányos - feltételeinek elfogadásában.

- Olvasatlanul írták alá a Lisszaboni szerződést, mely megfosztja az országokat az önrendelkezéstől.

- Az Ep-képviselőik megszavazták a Baroso-féle bizottságot, mely a liberális hatalomkoncentrálás, és a lenyúlás elvén működik.

 

Jogfosztottság és kiszolgáltatottság érvényesül a munkavállalók, a vállalkozók, a gazdák vonatkozásában egyaránt. Sem a munkatörvénykönyvének, sem a szakszervezeteknek nincs érdemi jelentőségük. Miközben a magyar emberek érdekeit sérti, a multiknak a hazaiak kárára előnyt biztosít a magyar államvezetés.

 

Minden nemzetnek joga van eldönteni mit, hogyan termel, mit választ. Az élelmiszer termelés önrendelkezése elvet képviseli a Jobbik. Az embereknek joguk van az egészséges élelmiszerekhez, miközben ennek ellenkezőjére kényszerítik őket, a multinacionális kereskedelmi hálózatok termékeinek megvásárlásával.

 

Végezetül a fiatalokhoz fordult kéréssel Morvai Krisztina, hogy a hátralévő 2 napban győzzék meg szüleiket és nagyszüleiket a VÁLASZTÁS sordöntő jelentőségéről, mert most arról döntünk: Rabok legyünk vagy szabadok.

 

 

Orbán Éva