Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 12., hétfő

5.458 - Molnár Tamás: A hét csapás - a Jobbik egykori alelnökének elemzése az első forduló után!

Von: Sándor Iványi
Gesendet: hétfő, 2010. április 12.
22:10
An: Kutasi József

Betreff: Helyzetelemzés- nagyon jó!!!

 

Molnár Tamás: A hét csapás - a Jobbik egykori alelnökének elemzése az első forduló után

 

Mielőtt belevágnánk a jelenlegi politikai kampányt elemző cikkünkbe, kikapcsolódás gyanánt a tisztelt olvasók figyelmébe ajánlanám Truffaut Négyszáz csapás című, 1959-ben készült nagyszerű filmdrámáját, amely címét egy közismert francia mondásból eredezteti.

Eszerint, aki négyszáz csapást elszenved, az már bármit képes elviselni az életben. A film döbbenetes társadalomrajz egy érzelmileg magára hagyott, boldogtalan és szeretethiányos kisfiúról és a felnőttek gusztustalan, szemellenzős világáról és zsarnoki hatalmáról. A film utolsó képkockái különösen nyugtalanító módon sugározzák a szabadságba szökés egyszerre felszabadító és nyomasztó kettősségét.

A négyszáz csapás az egyik legmegrázóbb film a becsapott, elárult és cserbenhagyott gyermekkorról. A mi mai gyermekeink már elviselték a négyszáz csapást, most ott állnak felnőtten, erősen, dühösen és kiábrándultan a kapuk előtt! Ők már nem kérnek semmit, egyszerűen visszakövetelik elrabolt gyermekkoruk igazságát és szeretetét. Most rajzolják meg eljövendő életfilmjüket a becsapott magyarok.

Tovább >  Érkezett egyéb írások >Folytatás