Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 15., csütörtök

5.516 - Siófokon népszerű a Magyarok Vására

Siófokon népszerű a Magyarok Vására

SzLenke, 2010, április 14 - 20:46

A Magyarok Szövetsége siófoki csoportja elindította 2010-es vásárszezonját. Az idei első rendezvényt szombaton tartották.

Sokan látogattak ki megnézni, és megvásárolni a magyar kézművesek míves portékáit. Sikert arattak a finom sütemények, kürtőskalács, és egyéb finomságok.

Weisz Viktor énekes-előadó az István a király musical betétdalait énekelte gyönyörűen. A helyi hagyományőrzők és a Kassai íjászok eme ősi fegyver kezelésének tudományát mutatták be magas színvonalon, egyformán vonzva a fiatalabbakat és az idősebbeket. A berendezett jurta az Árpád-kort idézte. A kisebb gyerekek is megtalálták szórakozásukat a játszósátorban.

Legjobban talán az a gazda örült, aki kiváló minőségű ízletes almáját tudta értékesíteni, ismerve a gyümölcstermelők helyzetét.

A vásárnak azonban csak egyik része a színes árukínálat, árusítás, vásárlás, szórakozás. Másik vonzó eleme, hogy alkalmat ad ismerősöknek, barátoknak egy vidám találkozásra, beszélgetésre, új ismeretségek kialakulására. Igazi családias a hangulat, melynek élménye minden alkalommal más, egyszeri és megismételhetetlen.

Varga László