Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2010. április 16., péntek

5.530 - Hol állunk politikailag 65 évvel a második világháború után? Ott, ahol voltunk annak idején!

Von: Daniel Kutasi

Gesendet: csütörtök, 2010. április 15. 23:52
An: Kutasi József
Betreff: Hol állunk politikailag 65 évvel a második világháború után? Ott, ahol voltunk annak idején!

 

FIGYELEM! Politikailag NEM korrekt vélemény nyilvánítás!

A Politikai Hírfutárban közzétett 5.511 - autonome antifa mecklenburg-strelitz > Gefährliches Erstarken der Faschisten című bejegyzésre lettem figyelmes.
Ebben egy német balradikális, antifasiszta szervezet nem csak a Jobbik-ot támadja, hanem azt állítja, hogy "a Fidesz-párt és Orbán Viktor vezérje egy szociális leépítésre célzott, aggressziv programot csatlakoztatnak brutális nacionalizmushoz, mely mindenek előtt romák és zsidók ellen van".
Kérem szépen, itt ugyanígy hazudik a balradikális antifa (mióta hangzik el bármilyen nemzetközi médiában, hogy a Fidesz romák és zsidók ellen cselekszik?), mint a jobbradikális Jobbik azzal a hivatalos kijelentéssel, hogy nem antiszemita és romaellenes párt.
Az antifa bár valóságosan beszámol az elmúlt évek korrupciós politikájáról (MSZP), de egyúttal szakszervezetek által támogatott osztályharcra, valamint tömeg tüntetésekre a Fidesz-kormány ellen bíztatja a népet - hasonlóképp a történelemből ismert kommunista cselekedetekhez. Továbbá az antifa egy dolgozói pártot kíván alapítani (úgy, mint a kommunisták régen). A romák őszerintük szegények, hátrányoztak, és elnyomottak. Az ő jogait, valamint a zsidók jogait kívánja megvédeni (politikai, jogi, szellemi, anyagi, erkölcsi teljes egyenlőség hirdetése is jellemző bal oldali politikára).

Felmerült bennem a kérdés, hogy hol állunk politikailag 65 évvel a második világháború után? Ott, ahol voltunk annak idején! A szélsőbaloldal harcol a szélsőjobboldal ellen - és fordítva. És ez nem csak Magyarországon vagy Németországban, hanem számos más európai országokban is. Hova vezetett ez a magatartás már 70-80 évvel ezelőtt? Nem csak polgárháborúhoz (melyet csúnya nyelvek ma is megjósolják Európában), hanem világháborúhoz! Amennyi embert Hitler és a nácik megöltek a második világháborúban, legalább annyi embert Sztálin és a kommunisták is megöltek a hideg háború teljes időtartama alatt (ha nem sokkal többet!)
Ezek szerint nem figyeltünk elég jól történelemórán, különben mulasztással nem hagynánk, hogy a történelem megismétlődjön.
Egyetlen tény, ami megnyugtat, az az, hogy hála Istennek a legtöbb keleti ország (így Magyarország is) az Európai Unió tagállamai közzé tartozik, és az EU és partnerei remélhetőleg minden eszközzel meg fogják akadályozni, hogy Európa közepén háború törjön ki (ezt még sajnos nem zárja ki a háborút a világ többi részein).

Továbbra is sok sikert kívánok Édesapámnak, Kutasi Józsefnek, a Politikai Hírfutárban végzett önkéntes, precíz, független, dialektikus hírközlő munkájához, melyet a világ magyarságának javára végez.

Isten segítségét kívánom, hogy jónéhány ember a világon önmagától előbb-utóbb észhez térjen, belássa elkövetett hibáit, és egy új, szebb jövő megalakulásában, valamint a szeretet és a békesség hirdetésében részesül Magyarországon és a világ minden részén. Ámen.

Kutasi Daniel
daniel@kutasi.eu
München, Németország

Ui: Bocsánat a fogalmazási és helyesírási hibákért - aki megtalálja ezeket, megtarthatja.
Ezúttal felhatalmazok minden egyéni és jogi személyt, hogy megváltozatlan, nem megrövidített verzióban ezt a bejegyzést terjesztheti. A szöveg módosított vagy rövidített továbbadása esetében, mely engedélyem nélkül történik, a jogi lépések lehetőségeit fenntartom!